Haste žízeň zdravě s F.H. Prager cider

Haste žízeň zdravě s F.H. Prager cider

Okuste pravou chuť cideru F. H. Prager, jehož podstatou je ryze čistý jablečný mošt bez přídavku dochucovadel, barviv či konzervantů.

F. H. Prager je český cider kvašený z jablečného moštu, který se vyznačuje zejména svou příjemně nahořklou chutí. Jeho základ tvoří kvalitní česká jablka a čistě přírodní způsob jejich zpracování. Kromě nezaměnitelné chuti a vysoké kvality se unikátnost cideru F. H. Prager skrývá ve filozofii jeho dvou stvořitelů.

  Mladí producenti Ondřej Frunc a Cyril Holub vyrábí cider ve sklepích bývalého Kročehlavského pivovaru v Kladně, kde po rozsáhlých rekonstrukcích otevřeli jablářství Františka Huberta Pragera. Ve své výrobě se inspirovali především britskými domácími cidery a španělskou sidrou. Cider F. H. Prager však od počátku vyrábí výhradně svou vlastní cestou bez jakéhokoliv napodobování cizích postupů. Vytváří lokální variantu cideru doplněnou o tradici českých moštů, domácích moštáren a provoněných jablečných sadů, čímž v českém prostředí značnou měrou podporují pěstování jablek.

Co je vlastně cider?

  Cider, často také označovaný jako cidre, sidra či jabčák, představuje jemně perlivý nápoj zlatavé barvy patřící do kategorie nízkoalkoholických nápojů. Jeho chuť je charakteristická svou hořkostí, jemnou kyselostí a nasládlou chutí jablek. Kromě toho, že se jedná o nápoj svěží a velmi chutný, je i díky svému složení také zdraví prospěšný. Obsahuje jak přírodní cukry, tak i vitamíny, vlákninu a pektinové složky, které přispívají ke správnému fungování trávicí soustavy a napomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Navíc tento zlatavý nápoj s nízkým obsahem alkoholu, který obvykle činí 4-6%, hravě uhasí žízeň a na rozdíl od piva neuspává a netloustne se po něm.

Cider F. H. Prager je k dostání ve vybraných kavárnách a obchodech po celé České republice ve dvou variantách - jablko (originál cider) a hrušková perry (sladší cider z hruškového moštu). Jeho doporučená maloobchodní cena je 25 Kč v obchodech a 38 Kč v barech a kavárnách. 
F. H. Prager Premium je limitovaná edice, která v obchodech není běžně k dostání.

 

Zdroj: pragercider, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram