Haute Couture Christian Dior Fall 2015 v kostele i nočním klubu!

Haute Couture Christian Dior Fall 2015 v kostele i nočním klubu!

Haute Couture kolekce Rafa Simonse jakoby se prohnala garden party, kostelem i nočním klubem na Ibize. Je v ní spousty námětů. Jedno ale stále zůstává. Je kouzelná. 

Velký boom zaznamenaly v letošní kolekci Haute Couture Christiana Diora kabáty. Simons je totiž dovedl k pomyslné dokonalosti. Vzal velký kus pevné a teplé látky, rozstřihl ho napůl, vytvořil límeček a vystřihl dvě díry na ruce. Někde nechal rukáv jeden, jinde vůbec nebyly třeba. Výsledkem byly neuvěřitelně originální alegorie kabátu, jež kolikrát připomínaly jen huňatou deku omotanou kolem ramen. Ale proč ne. Dior si to může dovolit!

Říká se, že Simons je přímo posedlý Diorovo odkazem New Looku, který Christian navrhl po druhé světové válce a absolutně se s ním proslavil. Módní nadšenci tehdy z áčkové sukně do poloviny lýtek a zvýrazněného pasu nemohli spustit oči. A podívejte... uběhlo téměř sedmdesát let a my jsme New Lookem stejně uchvácení jako lidé v 50. letech minulého století. Simons totiž dokonale drží filosofii módního domu Dior. Dává do něj život, ale nesnaží se Diorovu módu předělat. Díky mu za to!

A kouzelná část kolekce na závěr. Jak Raf Simons řekl: Ať dělám co dělám, Dior je vždy jako z pohádky.“ Měl pravdu. Část šatů s květinovými motivy až k zemi, v úplně nekomplikovaných střizích opravdu vyvolává dojem novodobé princezny. A vidíte ho stoprocentně i vy. Však si vzpomeňte na filmy Dior, kde modelky pobíhají po chodbách Versailles. Dior umí francouzské pojetí pohádky přesně tak, jak si ho představujeme.   

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram