Haute Couture Podzim 2014 Zuhair Murad je plná elegance

Haute Couture Podzim 2014 Zuhair Murad je plná elegance

Návrhář si pohrál s kvalitními materiály a jejich kombinacemi. Pozornost celé kolekce soustředil na tyrkysovou, červenou a královsky modrou a dokázal nám, proč se řadí mezi ty nejlepší!

Modely s promyšlenými střihy a rafinovaným řasením skvěle přítáhnou pohledy na dámskou siluetu. Pas zvýrazňují tenké pásky s velkou sponou, která háže kovové odlesky. Modely často odhalují ramena, návrhář se soustředil na horní část šatů, kde tvořil nejrůznější krajky, používal aplikace a lesklá vlákna, kterými šaty protkával a vznikaly nenápadné vzory. 

 

Kolekce nabízí poměrně širokou paletu barev. Mezi hlavní patří bílá, kovově šedá a černá. Část modelů je ale zpracována v zářivě tyrkysové, královsky modré a jahodově červené. Většinu z barev protkával stříbrnými vlákny, které jsou jediným náznakem vzoru. Jinak se celá kolekce drží u jednobarevných modelů, popř. kombinace černo-bílá. 

 

Šaty jsou dlouhé až k zemi. Některé ze sukní jsou pouze do poloviny stehen, ale nohy pak lehce zakrývá průhledná látky v téže barvě. Někdy se volně vlní už od pasu, jindy je součástí i horní části šatů. Tento střih je velice oblíbený právě u večerní róby, poukazuje na promyšlenost celého návrhu a zabraňuje pocitu jednotvárnosti. Šifónový pruh látky se ale objevuje jako oživení i na dlouhých šatech. 

 

Naší pozornost zaujmou i šaty jednodušší, splývající podél nohou a u země lehce rozšířené. Návrhář rozbil jednolitost takových šatů vysokým rozparkem nebo průsvitným materiálem. Již zmíněné použití stříbrných vláken, jež tvoří jemné vzory je snadným prvkem, které oživilo celou kolekci a společně s kovově vyhlížejícími sponami nás přesvědčilo, že návrhář nepotřeboval k vytvoření podzimní couture historii, nýbrž že nahlédl do budoucnosti. A my jsme si právě část jeho vize prohlédli!

 

Co na podzimní Haute Couture 2014 říkáte vy? 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram