Haute Couture Valentino 2015 na procházce po historickém Římě

Haute Couture Valentino 2015 na procházce po historickém Římě

Valentino se s Haute Couture kolekcí vrací po letech do rodného města. Tam, kde ji před více jak padesáti lety založil Valentino Garavani. Tam, kde se nynější podoba Valentino může nejlépe nadechnout. Do Říma.  

Psal se rok 1960, kdy se Valentino Garavani přesunul z Paříže do Říma a právě tady založil svůj módní dům s Haute Couture. Dnešní návrhářská dvojice tvořící pod značkou Maria Grazia Chiuri a Pierpaolo Piccioli se rozhodla vrátit značku Valentino domů a představila kolekci historicky laděných modelů. Ve většině z nich byste se mohli procházet v Římě před desítkami let. Až tak silný odkaz designéři do kolekce zanesli!

Nepotřebujete příliš času, aby na vás kolekce zanechala nějaký dojem. Valná většina z necelé šedesátky odprezentovaných modelů byla v temné černé barvě. Co na modelech zaujímalo pozornost, bylo použití rozdílných materiálů. Někdy skládané průsvitné látky na sukních do poloviny lýtek, jindy pevný semiš na obepínajícím se vršku šatů. Pak zase pro Valentino typické plastické krajky, a nebo úplně klasické hladké kabáty bez zdobení.

Zlaté čelenky ve vlasech modelek nás ujistily, se s Haute Couture 2015 opravdu kráčíme po dobách, které čas už dávno odvál pryč. A tak jsme se alespoň na chvilku nechali vzít zpět do starobylého Říma. S celokrajkovými šaty a také s gladiátorky, kterými designéři modely v aktuální kolekci doplnili. Kromě těch zbýval na scéně už jen jeden druh doplňků - masivní zlaté náhrdelníky. V kontrastu s černou nemohli návrháři volit lépe. Valentino se jednoduše vyzná. 

V módě. I v Římě.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram