Helena Mertlová uspěla na London Fashion Weeku

Helena Mertlová uspěla na London Fashion Weeku

Helena Mertlová tvoří pod značkou HELEN MERTL. Rozpovídala se o některých detailech k nové kolekci pro Jaro/Léto 2017 a úspěchu na LFW. 

„Od roku 2012 jsem začala vytvářet kolekce pod značkou Helen Mertl. Toužila jsem udělat nový krok a dostat značku Helen Mertl také do světa. Vznikly tedy webové stránky v angličtině a několik fashion story v amerických nezávislých časopisech.

V březnu minulého roku mi přišla nabídka na přehlídku v rámci Fashion weeku v Londýně. Jen tak nezávazně jsem odpověděla, že bych se ráda zúčastnila, ale že to asi nebude v mých finančních možnostech. Velmi jsem pak byla překvapená, že cena nebyla tak astronomická. Přehlídka v samotném centru Londýna ve velmi reprezentativním prostoru Grant Connaught Rooms podle očekávání proběhla velmi profesionálně. Modelky z různých koutů světa předváděly modely návrhářů z Británie i z celého světa.

Měla jsem tu čest, předvádět kolekci vedle italské designérky, návrhářky z USA, holandského návrháře a návrháře z Indie a Singapuru. Hned po přehlídce mě oslovil londýnský fotograf, který si druhý den část mé kolekce vyfotografoval. Vznikly krásné fotografie. Tu nejlepší jsem hned dala na webovou stránku.

Příprava na přehlídku tedy začala už od dubna. Ukázat to nejlepší na jaro léto 2017 v 8 modelech bylo velmi náročné. Vsadila jsem na jistotu - kvalitní materiál, perfektní zpracování a jednoduchost. Inspiraci jsem hledala ve třicátých letech 20. století. Elegantní modely z tohoto období jsou nadčasové a oslovují současné  ženy. 

Celou dobu jsem přemýšlela, jak bez úhony dopravit modely letadlem, proto byly všechny včetně podšívek vytvořeny z hedvábí , aby kolekce moc nevážila. 

Nakonec celá kolekce osmi dlouhých hedvábných šatů vážila pouhých 7 kg”.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram