Herec Pavel Liška se stal tváří Jedinečného kalendáře. Kdo z dalších celebrit je jeho součástí?

Herec Pavel Liška se stal tváří Jedinečného kalendáře. Kdo z dalších celebrit je jeho součástí?

V příštím životě by chtěl být Pavel Liška, jak jinak než liškou. Jeho herecký kolega Vašek Neužil by zvolil život orangutana, zatímco Erika Stárková by chtěla být ptákem nebo mořskou pannou.

Druhý ročník Jedinečného kalendáře přináší opět spoustu známých hereckých i sportovních tváří. Tento kalendář by vám v roce 2020 na zdi chybět rozhodně neměl. Vnese do interiéru nejenom potřebné kalendárium, ale také hlubší myšlenku ochrany dnešní fauny. Navíc jeho výtěžek podpoří dva útulky.

Pavel Liška si do kalendáře zvolil zvíře, které ho vystihuje nejvíce – lišku. V pozadí fotografie má, stejně jako ostatní snímek, který o něm něco vypovídá, v tomto případě záběr na motorky ze svých cest s Vandráky Vagamundos.

„Tady na té planetě lidi strašně blbnou a čím dál víc nám to připadá normální, takže se musíme vracet zpátky k tomu, abychom si uvědomili, že to normální není,“ zhodnotil oblíbený herec problematiku dnešní fauny od množíren psů až po záchranu velryb na videu, které organizace Psí šance z.s. ke každému focení natočila.

 

Kromě herce Pavla Lišky do kalendáře propůjčily svou tvář i hvězdy českého seriálu Most! Erika Stárková a Michal Isteník.„Problematika dnešní fauny se mě hodně dotýká,“ říká Erika Stárková, kterou od dětství rodiče vedli k lásce k přírodě. Její herecký kolega má zase jasno v tom, čím by chtěl v příštím životě být a proč.„Asi prasetem. Už bych se nemusel přetvařovat a úplně svobodně bez výčitek, bych se vyválel v blátě. Nebo kamzíkem, že bych konečně ztratil strach z výšek,“ říká s úsměvem Michal Isteník.

V loňském kalendáři organizace Psí šance z.s. se objevil herec Hynek Čermák. V tom letošním je jeho atraktivní manželka Veronika Čermák Macková, která má pro záchranu zvířat velké cítění. „Zvířata nejsou móda ani styl, ani nejnovější prášek na erekci! Jsou to živé bytosti jako my, které mají právo na svobodný život!" Napsala Čermák Macková na svůj Instagram.

„Jsem proti klecovému chovu veškerých užitkových zvířat,“ zmiňuje na videu i herec Václav Neužil a dodává, jak je důležité nemyslet jenom na sebe. Právě Václav Neužil a herečka Kristýna Podzimková se objevují v charitativním projektu Jedinečný kalendář již podruhé a doufají, že jejich podpora „nakopne“ i další lidi k tomu, aby pomáhali tomuto a podobným projektům.

V kalendáři dále najdete herce Braňo Poláka s monumentálním vyobrazením slonů, Báru Mottlovou, která má ke psům velmi blízko, herce Viktora Zavadila se svým psím kamarádem Dušanem, Miss Earth Česko Karolínu Mališovou nebo českou atletku Michaelu Hrubou a Vaška Koláře, českého biketrialistu.

Výtěžek z prodeje kalendářů bude věnován dvěma organizacím. Záchranné stanici pro československé vlčáky v Adamově u Brna, která je jedinou svého druhu v České republice i na Slovensku a útulku Tibet v Marefách kousek od Vyškova, který poskytuje azyl nejenom psům, ale také kočkám, prasatům, kravám, kozám, příležitostně i srncům a mnohým dalším. Kalendáře můžete nakupovat na e-shopu Psí šance z.s.

 

foto kredit: Lubomír Buchta

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram