Herečka Erika Stárková: Martensky nosím od léta do jara

Herečka Erika Stárková: Martensky nosím od léta do jara

Talentovaná herečka oplývá nejen uměleckým nadáním, ale i unikátním přístupem k módě. Co si ráda obléká a co naopak nikdy? Co má společného v módě s ikonickou rolí Dáši?

Erika Stárková je divadelní i filmová herečka, která se do povědomí veřejnosti zapsala zejména fenomenálním ztvárněním transsexuální Dáši v seriálu Most! Erika se však věnuje herectví už dlouho. Působí hlavně v divadlech, ale i ve filmu. Česká herečka je zaneprázdněná prací, ve které je úžasná, ale má ráda i módu. A to po svém. V doprovodu stylových fotografií od Maxmiliana Denker se nechte unést touto inspirativní mladou ženou. 

Jaký máte vztah k módě? Podle dostupných fotografií v médiích se ráda oblékáte do mixu stylů, které jsou blízké londýnskému stylu označovaným QUIRKY. Jde o kombinaci unikátních vintage kousků s klasickými značkami, jako je Dr. Martens, vintage šaty, objemné klasické kabáty...

Já jsem ani netušila, že můj NESTYL má název a STYL (smích). Oblékám se absolutně podle nálady a rozpoložení. Někdy i třikrát denně. Míchám absolutně vše, co mne napadne. Hodně mě inspiruje cizina. Kdykoliv tam jedu, vždy se odvážu mnohem víc a oblékám si mnohem odvážnější kousky.Martensky nosím od léta do jara. Furt! Ty nikdy neomrzí! Hodně upřednostňuji bazary a second handy. Jsem ráda, když jsou látky v oběhu. Šetří se tím planeta, peníze a lidská síla. Mám ale i pár značkových kousků. Oblíbená je značka Wolfgang.

Bez čeho se ve svém šatníku rozhodně neobejdete a proč? A co naopak nesnášíte a nikdy byste si neoblékla?

Bez pohodlného oblečení. Nikdy bych si neoblékla kus, který záměrně potlačuje ženskost. 

Už nyní je postava Dáši ze seriálu Most! ikonickou. Řekla byste, že máte stylově něco společného, nebo je naprosto odlišná od Vašeho osobního vkusu?

Dáša má diametrálně odlišný vkus než Erika. Ale jedno mají společné: chtěly působit co nejženštěji. A i v domácím oblečeni se pohybují s ladností.

Strávila jste mnoho času v komunitě transsexuálů a ti se dokážou dokonale nalíčit a obléci. Neinspirovali Vás někdy k nějakému typu líčení nebo i v módě?

Já jsem trávila více času mezi Travestity, Jsou mnohem odvážnější. Flitry mají všude, i na řasách. Boží! Je tam velká barvitost. Baví mě to. Transsexuálové neboli trans-gender jsou normální křehké ženy. Dávají přednost jednoduchosti, aby vynikla ženská přirozenost. Samozřejmě, že mě inspirují. Umí o sebe s jemností a láskou pečovat. 

Máte v oblibě nějakého českého návrháře nebo značku nebo spíše třeba ze zahraničí?

Nemám nejoblíbenější, ale líbí se mi značka WOLFGANG. Má jednoduché a čisté linie. Je to česká originální výroba. Mají skvělý koncept! Jejich motto je: „Každý kousek vyjádří tvoji identitu, způsob myšlení, svobodu a pocit ze sebe...!” Zajděte do jejich obchodu na Benediktská 5. Staňte se členem smečky.

 

Zdroj: Erika Starkova, Maxmilian Denker

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram