Historie ožívá společně s kolekcí Haute Couture pro jaro 2014 od Valentina

Historie ožívá společně s kolekcí Haute Couture pro jaro 2014 od Valentina

Jarní kolekce Haute Couture je inspirovaná operou a při pohledu na modely jako kdybychom se přenesly zpět v čase. Barvy jsou tlumené a tmavé, látky kvalitní a bohatě zdobené.

Pokud máte rády honosné róby, výšivky a zdobení, tahle kolekce je přesně pro vás! 

Všechny modely se drží u tlumených odstínů, jako je hnědá, šedá, khaki a béžová. Co se týče střihů, kolekce je různorodá - najdeme zde jak přiléhající čistě hladké modely, tak hodně široké a zdobené. Kreativní ředitelé se vyřádili na geometrických vzorech, květinových aplikacích, korálkových výšivkách a noblesních krajkách.

Pár šatů bylo krátkých nad kolena a mělo široké řasené sukně. Většinou na ně byly použity světlé látky. Jiné byly dlouhé až ke kotníkům, měly jasně střižený střih, který neobepínal postavu. Byly na ně použity krajky a nevšední vzory. 

Na konci přehlídky byly k vidění modely celé krajkované - vzdušné materiály, zdobení a celoplošná krajka. Objevovaly se i šaty jednobarevné a čistě v jedné linii.

Pozornost si jistě zaslouží i obuv, kterou modelky nosily. Lodičky měly středně vysoké jehlové podpatky a výraznou špičku. Poseté byly kovovými cvočky. Část šatů byla doplněná i botami s rovnou podrážkou. Připomínaly baleríny pro baletky především kvůli špičce, která byla proděravěná.

Jak se tato kolekce líbí vám?