Historie, síla a mládí jsou hlavní pilíře podzimní kolekce Alexandera McQueena

Historie, síla a mládí jsou hlavní pilíře podzimní kolekce Alexandera McQueena

Návrhářka Sarah Burton měla vždy blízký vztah k přírodě i k historii. Alexander McQueen ji vzal pod svá křídla a tady je výsledek jejich práce…

Jako vůbec první asistentka návrháře McQueena se stala jeho pravou rukou. „Cítila jsem půdu a tradici,“ řekla Burton po přehlídce. Inspiraci totiž hledala v Cornwallu, nejjižnějším kraji Spojeného království. Je to krajina plná starobylých kamenných kruhů, středověkých kostelů a leží zde kus historie, subkultury pohanství a čarodějnického léčitelství.

Po tomhle úvodu už je vám jistě jasné, kde se všechna ta kůže, prošívané vzory a trčící nitě, pár éterických šatů, kožešinek a vlnitých vlasů bere. Neuvěřitelně pracné ruční vyšívaní látek, stužky do tvídu a připomínka toho, jak se ženy oblékaly dříve, ve spojení s moderními kousky vás alespoň částečně nejspíš osloví.

Bílá krajka, středověké tapiserie na kvalitních látkách, symboly hvězd a sluncí a přesto všechno mladistvý vzhled modelů přináší tradici, i nové poznání z řad tohoto módní domu. Nás nejvíce nadchly opásané kabátky a bundy v prodloužených délkách, černé a šedé kostýmky i asymetrické záhyby. Kolekce Alexander McQueen pro podzim 2017 přináší britskou historii, ženskou sílu a energii mládí.

vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram