HOKEJKY V KOPAČKÁCH

HOKEJKY V KOPAČKÁCH

Dny, kdy hokejisté obují kopačky, bychom spočítali na prstech obou rukou. Když už k tomu ale dojde, zpravidla se pak dějí věci, tak jako nedávno ve Velkých Pavlovicích.

Neuvěřitelných 958 000 Kč se podařilo získat pro lidi s roztroušenou sklerózou díky charitativnímu turnaji Brenna Cup 2016 aneb Hokejky v kopačkách. Ve Velkých Pavlovicích se utkali mimo jiné hvězdy NHL, tým Komety Brno a bronzoví juniorští mistři světa z roku 2006.

I když pohár pro vítěze ve svých rukách nakonec pevně sevřel tým HC Kometa Brno, skutečným vítězem celého dne se stal Kluk Puk, symbol Nadace Jakuba Voráčka.

Díky podpoře diváků a fanoušků se do konce turnaje na stadionu podařilo vybrat celých 277 000 Kč, a to z prodeje vstupenek, nadačních předmětů s Klukem Pukem, ale také z bohaté tomboly. Jen prodejem tombolenek dokázaly krásné miss Lucie Kovandová, Gabriela Franková, Nikola Buranská, Tereza Budková, Tereza Skoumalová a finalistka Marie Bártíková získat pro nadaci víc než 92 000 Kč.

 

Akce ale pokračovala i večerní dražbou v hotelu Kraví hora, kde se sešli jak hvězdní hráči, sympatizanti a sponzoři turnaje, aby svou účastí v dražbě navýšili již získané nemalé finanční prostředky. Což se ukázalo jako správný tah na bránu.

Dražba, ve které se bojovalo o vzácné hokejové relikvie, ale také o bronzovou sošku Spokojený anděl od Václava Kostohryze, vynesla fantastických 681 000 Kč.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram