Hravý street style na týdnu módy v africkém Lagosu

Hravý street style na týdnu módy v africkém Lagosu

Nedávno konaný Lagos Fashion Week přilákal mnoho módních nadšenců. Co se nosilo na týdnu módy pořádaném v jednom z největších měst Afriky?  

Lagos Fashion Week je každoroční módní akce, na kterou se sjíždějí editoři, influenceři i celebrity nejen z Afriky, aby se podívali na nové kolekce tamních návrhářů. Ačkoliv tento týden módy není tak známý, jako například týden módy v Paříži či Miláně, i tak bychom mu měli věnovat pozornost. Také zde se totiž nachází lidé s charakteristickým citem pro módu a detaily.Nejautentičtější pouliční styl v Lagosu mají lidé, kteří nepřemýšlejí nad značkou. Můžete říci, že to pochází zevnitř - nejsou definováni tím, co nosí, ale tím, kým opravdu jsou,” sdělila zakladatelka Lagos Fashion Weeku, Omoyemi Akerele.

Divoké vzory a motivy

Afričané zkrátka vědí, co jim sluší a jak zaujmout. Na letošním ročníku se to jen hemžilo divokými vzory a barevnými motivy, které jsou momentálně velmi trendy. Nečekejte tedy žádný minimalismus. Kombinovalo se nespočet vzorů dohromady, které posléze vytvořily zajímavý a unikátní výsledek. A ač se někteří snažili o extravagantní originalitu, sáhli i po oděvech, které měly extravagantně zvýrazněnou jen určitou část, jako třeba výstřední zelené kapsy s kruhy u hořčicového obleku.

Průhledné PVC materiály i neon

Průhledné PVC kabelky a boty jsou celosvětovým trendem. K nim se ovšem přidávají i transparentní kalhoty, které jsme měli možnost vidět právě na letošním ročníku Lagos Fashion Week. Pokud si přejete vyčnívat z davu, právě tyto materiály vám k tomu dopomohou. Nechyběly ani neonové odstíny zelené na pánských oblecích, slunečních brýlích, trikách či elegantních minišatech. 

Obleky i sportovní nadčasovost

Lidé se stále častěji oblékají do pohodlných oděvů sportovního stylu. Ani v africkém městě Lagos se návštěvníci tohoto trendu nevzdali. I to je důvod, proč jsme mohli vidět oversize trika, široké kalhoty, ledvinky nebo mohutné tenisky. Někteří návštěvníci se naopak rozhodli, obléci se střídmě a elegantně. Outfity byly vskutku rozmanité.  

Růžová na všechny způsoby

Růžová barva ve všech svých odstínech se stala velmi oblíbenou na letošním týdnu módy v Lagosu. Návštěvníci ji s notnou dávkou sebevědomí ukázali v různých variacích. Někdo zvolil celorůžový look včetně brýlí, kabelky i bot a někdo se rozhodl oživit look bohatou tylovou sukní. 

Africká elegance

Kromě bláznivých looků jsme mohli spatřit i mnoho elegantních v pařížském stylu. Barety a saka ve všech možných barvách dominovaly nejvíce. Kromě toho nechyběly také vkusné šaty, kalhoty rovného střihu, maximalistické náušnice či tenké sluneční brýle. 

Lagosstreetstyle.com, Kamdora.com, Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram