Hřejivé tóny africké noblesy. Elie Saab předvedl na pařížském týdnu módy novou kolekci

Hřejivé tóny africké noblesy. Elie Saab předvedl na pařížském týdnu módy novou kolekci

Výšivky, flitry a ženská okázalost. To vystihuje libanonského návrháře Elie Saab. Tentokrát byla ženská silueta doplněna o teplé tóny africké savany.

Divoká a barevná africká savana. Tak by se dala nazvat nová jarní kolekce libanonského návrháře Elie Saab pro rok 2020. Téma podtrhl i samotný interiér v teplých afrických barvách. Přehlídku otevřely dlouhé taftové šaty košilového střihu s vysokým rozparkem. Jednoduchý střih doplněný okázalou perforací připomínající krajku, ale také dřevitým masivním náhrdelníkem, který byl častým doplňkem looků. Nechyběl ani významný opasek zvýrazňující siluetu. Zvýraznění ženské siluety byl charakteristickým prvkem nové kolekce.

Béžové tóny vystřídala černá barva, která se vyjímala na šatech či kaftanu se značnými průřezy podél ramen. Jednoduché linie střihů často doplňovaly turbany zdobící hlavy půvabných modelek. Od taftu se dostáváme k jemnému hedvábí, lehkému jako vánek v kombinaci s barevnými geometrickými tvary teplé barevné škály.

Došlo také na kombinaci hráškové, lososové a odstíny tyrkysové a červené barvy, vyjímající se na šatech, které jsou hodny společenských večerů. Doplňovaly je zlaté okovy na rukou či krku. V závěru však nechyběl přímý rukopis designéra, a to v podobě šatů pudrových tónů posetých flitry tím nejelegantnějším způsobem. Půvabná, hřejivá a ryze ženská kolekce hodna denního i večerního nošení parných dní.  

Zdroj: vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram