I pánská móda má svá pravidla

I pánská móda má svá pravidla

10 hlavních pravidel pánské módy. O některých se mluví, o jiných se předpokládá, že je zbytečné je zmiňovat a na některé se zapomíná. My je dali všechny dohromady!

1. Nikdy si nezapínejte poslední knoflík u saka. - U těch se dvěma knofílky si první zapnout musíte a druhý nesmíte, pokud má vaše sako knofliky tři, povinný je ten prostřední, spodní stále zakázaný a vrchní libovolný.

2. Vždy si rozepněte sako, když si sedáte. - Zabráníte tak tomu, aby se mačkalo a látka opotřebovávala a budete za správného gentlemana.

3. Nešetřete na botách. - Utraťte za ně klidně tolik, co za celý oblek. Kvalitní kožené polobotky budou začínat na čtyřech tisících, dobře si promyslete, jaký odstín se vám bude šikovat nejvíce.

4. K obleku nikdy nenoste batoh. - Velké pánské psaníčko do ruky, aktovku nebo případně nic, ale batoh, vak a ledvinku nikdy!

5. Všechny kožené prvky slaďte do jedné barvy. - Samozřejmě pokud se jedná a formální dresscode, pokud jdete v obleku do restaurace s přáteli, klidně se hodí tmavě modré boty a hnědý pásek. Pokud ale chcete působit profesionálně, ať je vše kožené ve stejném odstínu.

6. Kravata by vždy měla být tmavší než košile. - V opačném případě byste mohl vypadat jako Ken od Barbie.

7. Ponožky by měly být tak vysoké, aby vám nevykoukla kůže, ani když se posadíte. - Dnes už se dovoluje, aby byly barevné a v některých případech byste už s černými ponožkami byl za konzervativního, vždy by ale měly být dost dlouhé!

8. Pro více formální vzhled, doplňte oblek vestičkou. - Poskočíte zase o level výš. Možná o dva...

9. Rukáv košile by měl být delší než oblekový rukáv o necelé dva centimetry. - Stejně jako u ponožek, i toto patří mezi nejzákladnější pravidla, která z vás vykouzlí pravého elegána.

10. Do obleku nikdy nenoste košili s krátkým rukávem. - Protože prostě ne. Už jste někdy slyšeli spojení módní faux pas? Tak to je přesně ono!

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram