Ikonické a nadčasové módní prvky Anny Wintour

Ikonické a nadčasové módní prvky Anny Wintour

Anna Wintour zvládla během své 30leté kariéry na postu šéfredaktorky módního magazínu Vogue mnohé. Změnila vnímání veřejnosti na módní průmysl a na obálky dosadila místo modelek celebrity.

Co se ovšem nezměnilo, je její vytříbený styl. Jaké jsou nejcharakterističtější módní prvky, které Wintour nosí dodnes?

Černé sluneční brýle

Černé sluneční brýle se spolu s mikádem staly poznávacím znamením Anny Wintour. V jednom rozhovoru přiznala, že je nosí jako jakési brnění před veřejností a také, aby při módních přehlídkách skryla znuděnost.

Šaty pro každou příležitost

Je téměř nemožné spatřit Annu Wintour v kalhotách, riflích či kraťasech. Nejraději nosí, ať již na módní přehlídky nebo na společenské události, elegantní či lehce extravagantní šaty s délkou pod kolena. Podstatné jsou pro ni také barvy. V rozhovoru pro módní magazín Vogue sdělila, že by nikdy nešla celá oděna v černém. Ráda kombinuje a experimentuje s barvami, proto jsou její modely vždy jedinečné. Jak sama s oblibou říká: „V módním průmyslu je velmi důležité riskovat a nebát se.

Lehký svetřík přes ramena

Pro lehké oživení looku nosí Anna Wintour lehký svetřík ležérně ovázaný či přehozený kolem krku. Stejně jako ikonické černé brýle, šaty s A siluetou nebo robustní náhrdelníky, i svetr se stal neodmyslitelnou součástí jejího rozmanitého šatníku. 

Maximalistické náhrdelníky

Již od útlého mládí měla Anna Wintour zálibu v maximalistických náhrdelnících, které dokážou oživit každý jednoduchý outfit. V průběhu let jich vystřídala skutečně mnoho. Od jednoduchých minimalistických náhrdelníků přešla k těm robustním a hlavně barevným. Anna tento doplněk nesundává na pracovní setkání, ba ani dokonce na tenis. Stal se zkrátka její neodmyslitelnou součástí.  

Bustle.com, Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram