IMRECZEOVA S/S 2015 – Pure Sky

IMRECZEOVA S/S 2015 – Pure Sky

Módní návrhářka Zdeňka Imreczeová, stojící za značkou IMRECZEOVA, představuje novou kolekci pro Jaro/Léto 2015 Pure Sky. V kolekci pracuje především s jemnými detaily a variabilitou jednoho kusu oblečení.

Módní značka IMRECZEOVA představuje svou novou kolekci pro sezonu Jaro/Léto 2015 s názvem Pure Sky. Kolekce Pure Sky ztělesňuje blížící se teplé měsíce. Čerstvý jarní vánek a jasné letní dny na nás dýchají ze střihů i barev – barev vody a vzduchu, nekonečného průzračného nebe až po večerní temně modrou oblohu.

„Představovala jsem si nástup jara jako svítání, kdy z černé atmosféry vysvitne slunce a postupně se ze šera objevují barvy. Nejdříve jemné a téměř neznatelné, které však postupně tmavnou, až přecházejí do sytých odstínů modré. Stejnou škálu barev jsem použila i v nové kolekci – od černých svrchních materiálů, přes pískové a blankytné hedvábí, po šedomodré, světle tyrkysové až tmavě modré jemné úplety,"  vysvětluje česká návrhářka Zdeňka Imreczeová.

Zdeňka ve své nejnovější kolekci pracuje s pohodlím a variabilitou. Dává ženám možnost jednoduše upravit své oblečení a přizpůsobit jej rozličným situacím příjemného teplého dne.

Mezi modely, které nepozbývají na eleganci ani originalitě, mají velké zastoupení zejména šaty pohodlných volných střihů. Ty lze pomocí stahovacích pásků snadno přizpůsobit různým postavám, ale také příležitostem, což každá z nás jistě ocení.

„Při navrhování kolekce jsem myslela na ženu, která cestuje a cítí se dobře a pohodlně. Užívá si přítomnosti a klidu, který její cestu provází. Vždy intuitivně hledám takový způsob vyjádření, aby se člověk cítil v oděvu čistě, svobodně, téměř až meditativně. Přesně tak vnímám japonskou kulturu, z níž často čerpám a která je plná rituálů, jejichž součástí je právě vychutnávání si chvil klidu a přítomnosti.“

 
 

Čisté střihy, minimalistické, určené k proměně pomocí stahovacích pásků po vzoru tunik japonských samurajů, se perfektně prolínají s detaily - překřížení a prošívaní, běžné na páscích japonských kimon.

Variabilní šaty z hedvábí či úpletu doplňují trenčkoty a sportovně elegantní bundy z mikrošusťáku s vlastností waterproof.

Kolekci, z níž jednotlivé kousky naleznete v naší fotogalerii níže, doprovází kampaň, na které se podílela mimo jiné také Monika Cabáková, vizážistka a umělecká maskérka, s kterou jsme se setkali na Interbeauty Prague 2014.

Zdroj: IMRECZEOVA
Design: Zdeňka Imreczeová
Foto: Nikola Šrajerová
Boty: Markéta Šohajová
Modelka: Beáta Scotková
Make-up + vlasy: Monika Cabáková

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram