Industriální styl a jeho výjimečnost

Industriální styl a jeho výjimečnost

Měli jsme jedinečnou možnost, nahlédnout do zákulisí industrial antiku a položili jsme majitelům několik otázek.

Na co se primárně zaměřujete?

Hlavními produkty v sortimentu našeho antiku jsou industriální světla, nábytek, doplňky, v podstatě cokoli, co lze designově použít v moderním interiéru, vzhledově souvisí s historií staré továrny a má charakteristické prvky průmyslového designu. Za zmínku jistě také stojí historické kousky z vlaků, pantografy, historické kinosedačky, židle, stoly, vozíky ale také i menší kusy, spíše dekoračního charakteru, například hodiny. Nejvíce se však zaměřujeme na lampy, lustry a jiná svítidla.

Ve kterých interiérech lze industriální styl využít?

Na první pohled chladný industriální styl je vhodný do obchodních prostor, jako jsou například obchody a restaurace. Nedílnou součástí našeho prodeje je ale i možnost pořídit si jednotlivé do domácnosti originální kousky, které evokují nádech starodávnosti. V současnosti je totiž v oblibě trend kombinace moderního nábytku s prvky industriálního stylu pro svoji odlišnost a design. Jako příklad tohoto trendu můžeme uvést Perfect day apartman, kde je právě moderní nábytek kombinován s kousky z našeho antiku. Dle našeho názoru výsledek vypadá opravdu skvěle.

Proč si myslíte, že vzrostla popularita industriálního stylu?

Vybavení a vzhledu interiéru se věnuje stále větší pozornost a industriální styl je stále více a více oblíbený. Na jednotlivých kusech lze vidět řemeslo odborníka, kvalitní opracování a výsledná originalita. Každý detail je něčím zajímavý. Jsou to ty staré zapomenuté věci, které jsou kvalitní a v neposlední řadě mají svého ducha. Co kus to originál, který má v sobě historii, to dnes lidé rádi ocení.  

Jednotlivé kusy nejprve hledáte a potom přetváříte v originální kousky, nebo je vyrábíte?

Velká většina jsou autentické historické kusy, které renovujeme. Snažíme se ale, aby se co nejvíce zachoval původní stav, což vyžaduje značnou zkušenost, protože u starších kusů, je velice obtížné sehnat náhradní díly, a pak stačí malá chyba a originální kousek je navždy ztracen. Například lampy jsou upraveny tak, aby byly dokonale funkční a bezpečné. Některé kusy však nejen rekonstruujeme nebo repasujeme, ale naprosto změníme původní účel. Zkrátka nepoužijeme je k účelu, pro který byl původně vyroben. Nové kusy zde nenaleznete, pouze občas něco z vlastní výroby, ale to opravdu výjimečně.

Jaké z interiérů, které jste tvořili, si zaslouží zvláštní pozornost?

Zvláštní pozornost si zaslouží nezaměnitelný charakter a design restaurace Nejen bistro, dále také Cafe Letka či Fabrik Food Factory v Brně a spousta dalších zajímavých projektů. 

Jak si lze z Vašich webových stránek objednat vyhlédnutý kousek?

Nefungujeme jako klasický e-shop. Na našem webu si můžete cokoli vybrat, kontaktovat nás a následně se domluvíme na dopravě a vyzvednutí. Vždy upozorňuji, že co kus to originál, a i když si objednáte 5 stejných lamp, nikdy nebudou zcela totožné. Znamená to, že výrobky mají různé odlišnosti, například odstín nebo patina každého jednotlivého kusu může být rozdílná. A to je to, co ve finále dělá tento styl ryzím, který nic nepředstírá a dotváří celkový styl a atmosféru. Naše výrobky od nás putují do celé republiky, na Slovensko, vlastně kamkoli do zahraničí, kam si klient určí. Nejvzdálenější destinace bylo Japonsko a Austrálie.

Jaký je poměr českých a zahraničních zákazníků?

Co se množství týče, více produktů zasíláme do zahraničí. Mezi zákazníky jsou převážně designéři, bytoví architekti a návrháři, kteří vlastní různé showroomy s podobným zaměřením. Čeští zákazníci jsou také realizátory interiérových projektů, ale také lidé, jež chtějí mít tento styl ve svých domech, chalupách či bytech.

Čím je pro Vás  industriální styl?

Industrialantik  jsme založili především proto, že design v průmyslovém duchu má své kouzlo, které nás inspiruje, a práce se stala naším koníčkem. Velice si vážíme všech zákazníků a jsme rádi, že tento styl má stále více příznivců a obdivovatelů. Sami máme v tomto stylu vybaven a dekorován celý dům. Kouzlo a smysl naší práce je v kvalitě a originalitě. To je našim cílem. 

IndustrialAntik jsme navštívili osobně a příjemně nás překvapila velikost obchodu a nabízeného sortimentu. Pro fanoušky tohoto stylu, je to ráj. Proto neváhejte a zajeďte se podívat!

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram