Inovativní Alice Temperley na mole předvádí každodenní módu

Inovativní Alice Temperley na mole předvádí každodenní módu

Zatímco dříve žena byla zvyklá na jemné krajky, dlouhé šaty a čistě dámskou siluetu, dnes se dívá na každodenní módu, kostkované vzory a kalhoty. Temperley London se přetváří. A my jsme u toho... 

Značka návrhářky Alice Temperley se poměrně razantně přetváří z večerních šatů na každodenní kostýmky, bundičky i trika. Návrhářka nyní upřednostňuje uvolněnou módu před vysokou elegancí. Jaro/léto 2015 je již druhou kolekcí, která je zaměřena spíše na den než na večer. A je to velice vítaná změna!

 

Sama návrhářka o své kolekci promluvila v zákulisí: "Žena má své potřeby. Každé ráno potřebuje vstát, jednoduše se obléknout a jít do práce. Potřebuje něco, jako je kostýmek, který mám právě na sobě. Ostatně těmi jsem teď úplně posedlá, navrhla jsem jich rovnou sedm!" Kostýmky navrhovala ve vzoru kostky. Doplňovala je i kostkovanými velkými šátky, které jsou pro její značku typické! 

 

Část kolekce byla v bílé, šedé a černé, ale ve druhé části se objevila červená, růžová a béžová. I ona z celé přehlídky naprosto vynechala podpatky a modelky nazula do bílých tenisek. Stejný pokus byl viděn třeba u Christophera Bailey v jeho jarní kolekci Burberry. Jednoduše tenisky teď vládnou módnímu světu!

 

 

Inspirace přišla i z japonských maleb, a tak v kolekci nechybí kimono. Alice je ale dobře proslulá kombinováním jednotlivých vzorů, které v jejím podání vypadají přirozeně a uceleně. Kombinuje totiž dle hesla "svůj ke svému"- kostky nebo proužky v rozdílných velikostech a v nejrůznějších barvách, ale nikdy nesáhne po kombinaci s jiným vzorem! 

 

 

Díky vrstvení šifónových šatů, vestiček, vzdušných šál i jednobarevných topů nám značka Temperley London nabídla zajímavou a především nečekanou představu jara 2015. Představila nám tak lehkost a svěžest pomocí oděvu, což jistě ocení nejedna žena. Ale pozor, přestože je kolekce zaměřena na každodenní módu, kvalita materiálů i zpracování zůstává stále stejně vysoká! Alice Temperley svou značku přetvaří a změny jsou poměrně značné. Těžko říci, co očekávat pro podzim/zimu 2015/2016 ... 

 

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram