Jak na dokonalou oční linku

Jak na dokonalou oční linku

Chcete vypadat jako ženy ze žurnálu, ale nevíte, jak si správně namalovat oční linku? S naším návodem z vás bude profík. Už žádné kostrbaté čáry, pandí make-up nebo oči pro pláč.

Líbí se vám na jiných ženách oční linky, ale na vlastním oku vám to zrovna dvakrát nejde od ruky? Mrkněte na náš návod a posléze se pochlubte výsledkem. 

K čemu je linka dobrá

Linku můžete nosit na všechny příležitosti. Nebojte se experimentovat a zkusit i jiné barvy než klasickou černou. Díky lince budete mít krásný tvar oka, takzvaný „cat eye look“. Skvěle vám protáhne oči, zvýrazní a opticky zahustí řasy. Je jedno, jakou barvu mají vaše vlasy, kolik vám je let nebo jak se umíte líčit. Linky sluší prostě každému.

Co použít

Fixy, tužky, gelové nebo tekuté linky? Sáhněte po produktu, který vám přijde nejvíce sympatický. Fixy jsou většinou nejsnadnější pro krušné začátky, ale musíte si koupit tu správnou se špičatým koncem. Čím tenčí, tím lepší. Druhou variantou jsou kajalové tužky, které jemně zvýrazní vaše oči. Ale pozor! Snadno se rozmažou a musíte s nimi šetřit. Tekuté linky jsou také snadné pro používání, ale bývají hodně výrazné, takže je volte spíše navečer. Gelové linky jsou skvělé pro profesionální líčení. Vydrží vám celý den, neobtisknou se, ale práce s nimi není nejjednodušší.

Jdeme na věc

Na co čekáte? Můžeme začít. Klidně se posaďte a opřete si ruku, ať se vám netřese. Rozhodněte se, zdali chcete tenkou nebo tlustou linku i s „ocáskem“. My radíme, že nejlepší trik je začít od ocásku, pak se vám to lépe propojuje. Začneme ve vnějším koutku oka směrem k vašim spánkům. Několikrát obtáhnete a pokračujete směrem k vnitřnímu koutku oka. Nechte chvíli oko zavřené, aby se vám linka neobtiskla. Pokračujte stejně i u druhého oka.

Jak se vám výtvor podařil? Pokud nejste spokojená, nezoufejte, chce to čas, trénink a trpělivost. Navíc existuje spousta šablon, které vám začátky usnadní.

Zdroj foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram