Jak na správné mytí vlasů v 7 osvědčených tipech

Jak na správné mytí vlasů v 7 osvědčených tipech

Každá z nás se snaží přijít na šetrný způsob, jak o své vlasy pečovat, nezatěžovat je a především jak na to, aby vypadaly co nejlépe. K tomu by vám mohl pomoci náš přehled tipů, jak na správné mytí vlasů!

1) Pokud máte vlasy mastné první den po umytí, nebraňte se mytí každý den. Jen tomu uzpůsobte používané produkty. Vyhněte se šampónům určeným na suché vlasy. Raději sáhněte po těch, které jsou přímo určené na denní mytí.

2) Vyhněte se při mytí vlasů horké vodě, která by mohla vaše vlasy zanechat oslabené. Teplá voda dobře rozpustí mastnotu a pomůže šampónu zbavit vaši pokožku nečistot. Na konečné proplachování použijte vodu o něco studenější, dodá vašim vlasům trochu lesku.  

3) Snažte se používat šampóny určené pro váš druh vlasů. Tedy pokud máte vlasy barvené a bez lesku, pátrejte po šamónu, který zároveň chrání vaši barvu a dodává lesk. 

4) Nezpomínejte hloubkově čistit pokožku hlavy, stejně tak jak to děláte u pleti použitím pleťové masky. Takové čištění byste měla vlasové pokožce dopřát alespoň dvakrát do měsíce. Existují na to speciální šampóny, zkuste ale třeba roztok octu a vody v poměru 1:4, po dvou minutách působení ho důkladně vypláchněte. 

5) Střídejte dva tři rozdílné šampóny, které vám vyhovují. Zabráníte tak okamžiku, kdy vám váš oblíbený přestane z ničeho nic fungovat. 

6) Pokud máte delší vlasy, konečky byste si měla nechat zastřihovat zhruba po 6-8 týdnech. Předejdete tak jejich zbytečnému třepení. 

7) Kondicionér není povinnost. Stará se o tu část, kterou šampón začne, ale nemůže ji už dokončit. Zaceluje konečky vlasů a dodává řádnou dávku lesku. Nanášejte ho jen do délky vlasů, u kořínků ho úplně vypusťte. 

Co si ale budeme namlouvat. Špatnou životosprávu jako je hodně vykouřených cigaret, proflámovaných nocí nebo neusálý stres, vám nevynahradí ani nejdražší šampóny ani nejúčinnější triky. 

Zdroj: elle.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram