Jak na vlasy, které tolik obdivujeme u Francouzek?

Jak na vlasy, které tolik obdivujeme u Francouzek?

Při pohledu na vlasy se o ženě pozná mnohé. Francouzky jsou typické pro svůj vkus, nadhled a ležérnost. Přesně taková přízviska poté patří i k jejich vlasům. 

1. Základem všeho je přírodní odstín. Je velmi dobře známo, že Francouzky si nebarví vlasy na tmavší barvu, než jaká je jejich přírodní a striktně se drží toho, co jim sluší. Proto je jen těžko potkáte v černých barvách nebo nepřirozené šedé a červené. 

2. Barví se. Francouzské ženy stejně jako ostatní své vlasy barví. Ale jelikož se drží prvního bodu, nepoznáte, zda je odstín přírodní či umělý.

3. Nejčastěji si vlasy zesvětlují. Ano, je to přesně ten trend ombré. A pokud ho někdo umí dokonale provést, pak jsou to Francouzky. Je totiž téměř k nerozeznání, zda odrůstá barva, nebo jde o úmyslné zesvětlení.

4. Vlasy si nežehlí a nenatáčí. Většinou. Právě z toho důvodu jejich vlasy působí vždy tak stejně - upraveně ale ne nastrojeně. U Francouzky si rozhodně neřeknete, kolik hodin asi tak tímto účesem strávila?

5. Usínají s vlhkou hlavou. Jen to je jediný zaručený způsob, jak se probudit s vlasy po francouzsku bez veškeré námahy.

6. Jejich účesy mají chybu. Drdoly nejsou uhlazené, z culíku trčí vlasy, jen málokdy používají lak a správným výsledkem jsou vlasy lehce rozcuchané, které nekřičí do světa, že jejich majitelka (i když je Pařížanka) si s nimi dala práci.

pinterest.com ; byrdie.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram