Jak na výběr plavek podle typu postavy?

Jak na výběr plavek podle typu postavy?

Co odpovíte, až se léto zeptá, co jste dělala celou zimu? Nevěšte hlavu, stále máte čas doladit malé nedostatky na své postavě, a především si vybrat dokonale padnoucí plavky!

A rozhodně nepředbíháme čas, i když je teprve březen. Brzy se přehoupneme do jara a léto je tu cobydup. Možná už také pomalu plánujete, kam se vydat v létě na dovolenou, ať už za mořem nebo na hory, plavky přijdou vždycky vhod. Víte, jaké plavky se hodí, na jakou postavu? Tady je pár typů.

Obrácený trojúhelník

Šířka ramen je větší než šířka boků a zároveň mají ženy s tímto typem postavy užší pas. Jeli vám tento popis víc než povědomý, pak byste se měla zaměřit na to, abyste odvrátila pozornost od svých ramen. Proto zapomeňte na monochromatické plavky. Zvolte bikiny s jasnými barvami spodního dílu, díky čemuž zvýrazníte štíhlé nohy a perfektní boky. Zavazování v bocích bude třešničkou na dortu.

Jablko

Ženy, které mají postavu typu jablko, potřebují v první řadě skrýt bříško. K tomu vám perfektně poslouží tankiny, které nedostatky zakryjí a přitom kdykoliv umožňují opalování pupíku. U jednodílných plavek sledujte, aby jim nechyběl výstřih do písmene V, který opticky dokáže malé zázraky. Nezapomeňte věnovat pozornost stahovacím tankinám nebo také monokinám, které postavu rovněž opticky zúží.

Hruška

Ženy, které řadíme do typu postavy hruška, mají krásný výrazný pas a úzká ramena. Trápí je však spodní díl postavy, který je širší. Zde můžeme hřešit na dvoudílné plavky, kdy necháme vyniknout krásné bříško, pas a dekolt. Proto neváhejte sáhnout po bikinách, které se zavazují za krkem. Spodní díl klidně zvolte s kratšími nohavičkami, rozhodně tak nešlápnete vedle.

Přesýpací hodiny

90-60-90? To si většina z nás může nechat zdát. Existují však ženy, které mají souměrné boky a ramena a k tomu štíhlý pas i nohy. Pro takové je výběr plavek úplně nejsnazší. Jestliže sáhnete po tolik oblíbených jednodílných vzorech plavek, najděte na nich něco alespoň trošku extravagantního. V bikinách nechejte vyniknout úzký pas a krásné poprsí díky trojúhelníčkům nebo podprsence bez ramínek. A vůbec se nebojte jednobarevné klasiky v bílé či černé. Tím pravým ořechovým mohou být i více vyříznuté kalhotky, které ještě více prodlouží a zeštíhlí vaše nohy.

Atletická postava

Svalnatý trup bez výrazných křivek patří k postavě žen, které milují sportování. V první řadě se tedy budeme snažit ženské křivky podpořit. K tomu nám dopomohou kalhotky se zavazováním v bocích a vyztužené košíčky. Pokud zvolíte jednodílné plavky, pak se zaměřte na takové, které alespoň trošku zvýrazní váš pas. K tomu pomohou i různé barevné vzory.

intisimo.cz, extraleginy.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram