Jak se kombinují špičaté boty

Jak se kombinují špičaté boty

Boty s výraznou špičkou jsou hitem už několikátou sezónu. Jaké typy si pořídit a jak je kombinovat?

Špičaté boty jsou jedním z největších trendů posledních let. Můžeme je vídat na přehlídkách největších světových značek, na nohách známých blogerek ale také v rámci street stylu během fashion weeků. Nejdřív si špičky získaly popularitu v podobě klasických lodiček, postupně se pak probojovaly do všech typů bot od tenisek, přes lodičky až po kotníkové boty, takže je dnes můžeme vidět v různých provedeních. Jsou velmi univerzální, neskutečně ženské a opticky protahují nohy. Jaké vybrat a k čemu je nosit?

BALERÍNY A LOAFERS

Baleríny a loafers v kombinaci s džínami vždycky tvořily naprosto úžasné spojení. Ještě lépe tato kombinace vypadá, sáhnete-li po botách špičatého tvaru. Ty dodávají džínům a celému outfitu velmi elegantní a nenucený nádech. Pokud raději nosíte jednoduché outfity, zkuste sáhnout po výraznějších balerínách. Vyzkoušet můžete metalické nebo třeba se šněrováním.

NAZOUVACÍ BOTY

Špičaté nazouvací boty jsou spíš jarní a letní záležitostí, to nám však nebrání, abychom je do výběru zařadili. Ve své podstatě jsou velmi jednoduché a praktické, zejména pokud potřebujete rychle vyběhnout do města, ale nechcete se celý den pařit v uzavřených botách. Snadno je lze kombinovat jak s šaty, tak kalhotami.

V PÁNSKÉM STYLU

Přebírání pánských prvků do dámského šatníku je populární už několik let, velké oblibě se těší především kožené oxfordky a mokasíny, ať už na platformách v různých barevných provedeních nebo klasické černé. Pokud hledáte ještě nějaký zajímavý detail, sáhněte po špičatém tvaru, ten dodává botám trochu ladnosti. Můžete vyzkoušet jak sportovnější kombinaci s džíny a bomberem, tak elegantnější s pouzdrovou sukní. Uvidíte, že půjdou snadno kombinovat v podstatě se vším.

NA PODPATKU

Klasické lodičky jsou sice průkopníkem a rozhodně se nemusíte bát, že byste s nimi šlápla vedle, větší parádu však uděláte s nějakým zajímavým střihem a provedením. Skvěle vypadají s nízkým, širokým podpatkem alá 60. léta ale také na platformě.

KOTNÍKOVÉ NA ZIMU

Nejvhodnější variantou na podzim a zimu jsou beze sporu kotníkové boty. Zároveň jsou také jedny z nejelegantnějších zimních bot, které lze sehnat. Vybírat můžete z široké nabídky barev, materiálů tvarů i zdobení. Skvěle vypadají klasické černé kožené, pokud hledáte něco výraznějšího, vyzkoušejte například barevné elastické, které se vám kolem kotníku obepnou jako ponožka.

pinterest.com, wheretoget.it, fashiongum.com,
womenitems.com. marieclaire.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram