Jak se kombinují vzorované látky

Jak se kombinují vzorované látky

Mixování vzorů je v módě jednou z nejhravějších věcí. Jak sladit vzory, aby outfit vypadal harmonicky?

Vzory jsou úžasné! I s těmi nejzákladnějšími geometrickými jdou vykouzlit opravdu divy. Pokud nejste fanouškem výrazných barev a ve vašem šatníku máte spíš základní barevnou paletu, určitě to neznamená, že vzory jsou pro vás tabu. Nemusíte sáhnout po velkých barevných motivech, klidně se můžete držet jen základní černobílé kombinace a výsledek bude stejně efektní jako kombinace pestrých barev. Neexistuje žádné pravidlo, které by nám říkalo, které vzory se spolu smí kombinovat, a které ne. My však máme tipy na kombinace, které spolu fungují a tvoří opravdu harmonický celek.

Velmi opatrná musíte být, co se týká výběru samotných vzorů. Zvolit takové, které postavě lichotí a opticky ji nedeformují. Malé postavy sáhnou raději po drobných vzorech. Ženy, které mají spíše chlapecké postavy, naopak mohou sáhnout po velkých květinách.

V JEDNÉ BARVĚ

Pokud nechcete zkusit žádné divoké experimenty, i u vzorů platí, že outfit v jednom či podobném odstínu zkrátka funguje velmi dobře. Dalších pravidel už se v tuto chvíli držet nemusíte. Můžete tedy sáhnout po dvou stejných vzorech ve stejné barvě, stejně jako po dvou zcela odlišných. Jednotná barva vám pomůže udržet celý outfit krásně harmonický. Fantasticky vypadají dva doplňující se odstíny - tedy béžová halenka s fialovým motivem, která je doplněna fialovou sukní s jemným béžovým proužkem.

STEJNÉ MOTIVY V RŮZNÝCH PROVEDENÍCH

Dalším velmi osvědčeným tipem je kombinování stejných či podobných vzorů. Tentokrát však budete experimentovat s barvou. Je tomu přesně opačně, než u předchozích kombinací, jednotný vzor vám pomůže postavit pevné mantinely a vy si tak můžete pohrát s těmi nejdivočejšími barevnými kombinacemi. Perfektně k sobě ladí například dva různé typy kostek nebo různě široké barevné pruhy.

KONTRASTY

Pokud se nebojíte, a rádi experimentujete, je kombinace kontrastních vzorů volbou pro vás. Velmi oblíbené jsou kombinace geometrických vzorů s těmi přírodními; tedy různé květinové motivy, zvířecí potisky nebo orientální vzory. Nikde není psáno, že se nemohou kombinovat i dva přírodní vzory, pokud však nevyvážíte proporce a nezvolíte vhodnou barevnost, můžete si spíš uškodit než pomoci. Začněte tedy zlehka s pruhy a florálními vzory, a postupně třeba přejdete k absolutnímu eklekticismu.

LÁSKA KE GEOMETRII

Naopak u geometrických vzorů se nemusíte vůbec ničeho bát. Když použijete navíc vhodný vzor, můžete si postavu opticky vylepšit. Pokud vás trápí větší boky a úzká ramena, oblečte si kalhoty s drobným svislým pruhem a top s výraznou kostkou. Pokud by vám geometrické vzory připadaly příliš strohé, vyhrajte si s barvou. Kombinujte modrobílou kostku se žlutobílými pruhy nebo bledě modrorůžový puntík s bílorůžovou kostkou.

pinterest.com, designformankind.com, jssirite.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram