Jak se neoblékat, když je venku pořádné horko?

Jak se neoblékat, když je venku pořádné horko?

V pár bodech vás seznámíme s tím, co si rozhodně nebrat na sebe, když za okny paří sluníčko a ukazatel teploměru se šplhá přes třicet. 

1. Prstýnky nechte ve šperkovnici - s nimi i řetízky. Vůbec, pokud se nejedná o pravé zlato nebo stříbro. V létě se ruce i dekolt více potí a z nošení obyčejné bižuterie při smíchání s vaším potem by klidně mohla vzniknout nehezká reakce. 

2. Příliš obepnuté džíny počkají do podzimu - stejně tak i obepnuté legíny a pouzdrové sukně. Hned ráno se vám nalepí na nohy a odlepovat je budete večer po příchodu z práce. Vážně to chcete? 

3. S pásky na sandálech opatrně - páskové sandály jsou samozřejmě v pohodě, ale pokud je pásků hodně a jsou ultra tenké, pravděpodobně se vám akorát zaříznou do chodidel a budou nepříjemné. 

4. Tmavé barvy vyměňte za světlé - jednoduché pravidlo, které mimo jiné funguje i na psychiku. Pokud ráda chodíte v neutrálních tónech, nikdo vám nenutí neonky, stačí černou a hnědou vyměnit za bílou a béžovou.  

5. Umělé materiály - jsou neprodyšné, budete se v nich více potit a dost možná i trochu zapáchat (ne vše dokáže zachránit ranní dávka deodorantu). Proto volte raději přírodní materiály, pod kterými bude vaše tělo stále dýchat. 

6. Kabelka do ruky? Zbytečná otrava - vážně, pokud si raději přehodíte přes rameno crossbody kabelku nebo velký shopper, bude se vám nejen existovat pohodlněji, navíc se vám nebudete neustále potit dlaň nebo předloktí o ucha kabelky. 

pinterest.com ; whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram