Jak se nosí čelenky, aneb vyhněte se základním chybám

Jak se nosí čelenky, aneb vyhněte se základním chybám

Čelenky jsou zpět na poli módních doplňků. A právě jarní období nabízí hned několik způsobů, jak je nosit. Vyhněte se však základním chybám.

Jestliže máte dojem, že čelenky patří do vlasů malých děvčátek, pak jste na omylu. Právě čelenky se poslední roky v různých obměnách točí mezi předními vlasovými doplňky. Nosí je celebrity i „obyčejné smrtelnice“. A sluší snad každé ženě. Navíc skvěle poslouží při krocení „divoké“ hřívy.

Jak ale vybrat čelenku a k ní účes, který vám bude slušet nejvíce?

Máte-li vyšší čelo, nebojte se látkovou čelenku „narazit“ až do něj. Jednak je to slušivý způsob nošení čelenky a jednak zakryjete jeho výšku. Vlasy nad čelenkou lehce nadzdvihněte.

Zkrocení vlasů i v případě mastnějších pramenů

Doba je uspěchaná, občas prostě nestíháme a není čas ani na to, umýt si vlasy. Čelenka perfektně zamaskuje i tyto nedostatky. Předkloňte se a načešte vlasy dopředu. Poté čelenku nasaďte kousek nad čelo ke kořenům vlasů. Zbytek vlasů přehoďte dozadu. Perfektního efektu dosáhnete, natupírujete-li zbytek vlasů od čelenky dozadu. Nemusíte moc, jen zlehka, uvidíte, jak bude účes působit. Dlouhé vlasy můžete vzadu svázat do drdolu nebo je nechat rozpuštěné. Oboje vypadá šik.

Čelenková klasika

Umělohmotné čelenky s různými ozdůbkami, na jaře především s květinami a ptáčky nepotřebují většího rozebírání, jak nosit. Buď je ležérně vložíte do vaší hřívy, nebo pomocí nich stáhnete ofinu na temeno hlavy. Krásný dojem tvoří tzv. dvojité čelenky.

Náš tip: Čelenky vypadají nádherně i v rámci svatebních účesů!

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram