Jak se nosí košilové šaty?

Jak se nosí košilové šaty?

Máte doma košilové šaty a přemýšlíte, jak je nosit? Máme pro vás několik tipů, ve kterých se určitě budete cítit skvěle!

Jelikož se nám už začíná oteplovat (chvílemi to tak úplně nevypadá), dáme na chvíli kabáty a čepice stranou a podíváme se na něco trochu více jarního a letního. Košilové šaty jsou jedním z nejlepších kousků, které si na sebe můžete v teplejších dnech obléct. Jsou vzdušné, pohodlné, ženské a velmi elegantní. My jsme si pro vás připravili několik tipů, jak košilové šaty nosit (a venku nemusí být zrovna 30 stupňů).

PŘEPÁSANÉ

Hra s postavou a zvýrazňování ženských křivek funguje v podstatě vždycky, ať už u kabátů, šatů nebo halenek. Jinak tomu nebude ani v tomto případě. Máte-li doma rovné košilové šaty nebo jste si půjčila větší košili od přítele, rozhodně se nebojte ji přepásat a pohrát si tak s linií svého těla. Outfit můžete ladit elegantně s podpatky nebo balerínami, nebo naopak více sportovně s oxfordkami či teniskami.

S KALHOTAMI

Je-li venku trochu chladněji, rozhodně nemusíte odkládat košilové šaty na dno skříně. Tak jako nosíte ke kalhotám normální košili, můžete i košilové šaty. Délka šatů dodá celému outfitu zajímavou linii a váš model určitě nebude vypadat nudně. Styling je opět na vaší fantazii, můžete košili úplně zapnout a přepásat, navrstvit pod ní rolák či košili nebo si ji vzít jen jako přehoz místo bomberu nebo saka.

JEDNODUCHÝ STŘIH

Pokud jste zastánkyní čistých linií a nenarušených ploch, oblečte košilové šaty bez jakéhokoliv vrstvení či přepásání. Pokud se bojíte, že bude váš outfit působit trochu nudně, určitě nebude! Košilové šaty jsou samy o sobě velmi výrazným prvkem, stačí když vyhrnete rukávy, trochu zvednete límeček a můžete jít. Pokud přeci jen chcete outfit zvýraznit, sáhněte po barevné kabelce nebo třeba velkém klobouku.

MAGICKÉ VRSTVENÍ

S touto variantou nemusíte čekat ani na oteplení. Vrstvení je zázračná věc, která funguje po celý rok. Kombinujte košilové šaty s dalšími šaty, svetrem nebo vestou. Můžete si pohrát s délkami jednotlivých vrstev a udělat outfit členitější. Velmi důležité je, vybírat buď kontrastní barvy, nebo vzory. Zkombinujete-li bílou košili s bílými košilovými šaty, může působit outfit trochu placatě a neforemně. 

milavert.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram