Jak se nosí nejnáročnější trend sezóny: cyklistické šortky

Jak se nosí nejnáročnější trend sezóny: cyklistické šortky

Jsou k vidění všude, ale razantně rozdělují módní svět. Buď je milujete, nebo nenávidíte. Těžký trend je však možné přizpůsobit osobnímu stylu jednodušeji, než se zdá!

První byla Kim Kardashian

Kim Kardashian West stála na počátku kontroverzního trendu krátkých upnutých šortek již minulý rok.Známá americká reality star nosila do té doby především legíny. Rozhodla se však pro změnu aniž by musela ustoupit od svých oblíbených upnutých modelů. Následoval jí celý svět v popředí s blogerkami a influencerkami. Kim povznesla ležérnost cyklistických kraťasů i na večerní outfit. A od té doby přinesla mnoho zajímavých a slušivých kombinací.

 

Bodovaly i v historii

V minulosti byly elastické kraťasy považovány za součást šatníku pro domácí nebo ležérní potřebu. Sama princezna Diana nosila různé barvy s tričkem nebo mikinou. Naomi Campbell předváděla bílou verzi šortek na jedné ze známých přehlídek. V 90. letech byly nezbytnou součástí nutných kousků pro jarní a letní sezónu. Cyklistické šortky jsou však oblíbené zejména pro svou funkčnost, pohodlí a ohebnost díky elasticitě materiálu. Přilnou na tělo jako druhá kůže.  Ve sportu jsou neodmyslitelnou součástí dresu.

 

Návrháři je milují

Návrháři se inspirovali právě fashionisty z celého světa, kteří začali šortky nosit. Spojení je i s návratem módy z 90. let, kdy elastické kraťasy slavily svůj největší úspěch. Klasické spojení s delším tričkem pánského střihu, svetrem a ledvinkou je nejpopulárnější kombinace. Slavné módní domy posunuly šortky i na elegantní prvek se sakem u Chanel, na dámský romantický model s květinovými motivy u Stella McCartney i futuristický oděv v rozmanitých barvách s moderními kapsami na topech a páscích u Fendi.

 

Jak je nosit?

Cyklistické šortky jsou upnuté a končí nad kolenem nebo v půlce stehna. Prvním předpokladem jsou hezké nohy nebo atletická postava. Právě nohy mají při nošení vyniknout. Štíhlé postavy si mohou dovolit i krátké topy. Nejlépe vypadají šortky s hrubě pleteným svetrem, mikinou, klasicky střiženým tričkem, ledvinkou nebo páskem u saka. Šortky se dají přizpůsobit příležitosti od sportovně laděné uvolněné módy po společenský elegantní model. Černá zůstává nejoblíbenější barvou.

 

Zdroj; harpersbazaar.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram