Jak se nosí trend královského šátku?

Jak se nosí trend královského šátku?

Letní, velmi oblíbený trend bude hitem i nadcházejícího podzimu. Přečtěte si, jak ho nosit.

Tradiční šátkové vzory nebo motivy z kašmírových šal nazývané také paisley se objevily na mnoha přehlídkách od značek Balenciaga po Salvatore Ferragamo. Hlavním zdrojem nynějšího trendu je však Richard Quinn, který vyhrál v únoru prestižní uměleckou cenu za svou podzimní kolekci na rok 2018 a jeho kolekce se hemžila klasickými šátkovými motivy. Moderně zpracovaný potisk šátků pro dnešní dobu se prolínal s orientálními motivy, grafikou, staronovými kombinacemi drobných květin i obrovských květů, a to vše přepracováno pro novou sezónu. 

Sama britská královna Elisabeth II byla v první řadě přítomna přehlídce Richarda Quinna a objednala si mnoho oděvů s šátkovými vzory právě z jeho dílny. Ona rozhodla o budoucím velkém trendu, který ovlivnil i mnoho dalších módních tvůrců. Pravidlem nošení novodobých typicky královských a aristokratických doplňků na větší ploše je jejich vrstvení. Vrstvit nejrůznější vzory, motivy, grafiku i tradiční paisley potisk. Nebát se vrstev a jejich množství. Pamatujte na patchwork, ale tentokrát sestavený jen z šátkových vzorů. 

 

Dalším klíčem k dosažení požadovaného trendového vzhledu je přijmout látku ze syntetického vlákna. Typicky se paisley vzory tisknou na hedvábí nebo kašmír. Jelikož by cena takových šatů nebo kabátu byla astronomická, tak je zde možnost obléknout si šátkový vzor na oděvu z umělého vlákna. Možnost vybrat si ze syntetických látek je velká a mnohdy jsou pohodlnější a ekologicky přátelštější než originální drahá varianta. Moderní doba přinesla mnoho variant ve výběru textilií.

  

Neberte se příliš vážně při nošení hektických nebo výrazných kombinací vzorů. Nezapomínejte na ironii a jak se dá krásně vystihnout v módě. Proč si neudělat sám ze sebe legraci a dát okolí najevo, že trocha vzorů a zdánlivě nehodících se potisků jen zachycuje váš vytříbený vkus a smysl pro humor? Můžete samozřejmě také zvolit možnost minimalisty a nosit šátkové vzory jen na doplňcích. Ale proč si nepohrát s fantazií?

  

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram