Jak se nosí třpytivé vlasy jako v Paříži

Jak se nosí třpytivé vlasy jako v Paříži

Nečekaný vlasový trend se objevil na přehlídce Giambattista Valli a rovnou se stal populárním.

Třpyt všude

Minulou sezónu jsme viděli blýskavý make-up a třpytky na všem od oděvu po boty, ale blýskavé vlasy po celé své délce jsou novinkou. Nenápadný trend se šířil již delší dobu na Instagramu mezi módními nadšenci, ale nedostal prostor pro úplnou slávu ve vyšších sférách módy. Nyní přišel jeho čas. Na přehlídce pro Jaro/Léto 2019 se najednou objevil na vlasech modelek u návrháře Giambattista Valli na pařížském týdnu módy. 

Indická inspirace

Inspirace přišla z indických tradic, kdy se při svatebním obřadu používá barevný prach, který se hází do vzduchu a barví vše okolo včetně kůže a vlasů. V případě luxusního domu Giambattista Valli se jednalo o éterickou, jemnou verzi a barevné třpytky. Maskérka je namíchala podle typu modelky a toho, co měly mít na sobě. Celý mix umístila do spreje a vlasy předem pročesala a nanesla na ně gel. Nakonec vlasy nasprejovala a rozčesala. Výsledný dojem působí jako moderní víla. Tajemstvím je drsnější povrch vlasů, kdy se dá použít suchý šampón nebo vlasy předem zaplést, pak rozpustit a jemně natupírovat. Nesmí se zapomenout na použití vlasového gelu. Třpytivé částečky pak nebudou klouzat. Skvělý pomocník je také štětec na barvení vlasů.

Nositelný trend

Návrhář spolu se svým týmem stylistů chtěl vytvořit nositelný trend. Jejich myšlenkou nebylo výsledek přehnat, jelikož by se pak jednalo spíše o masku. Blýskavá maska byla vytvořena od stejného návrháře pro jinou přehlídku. Modelky měly tváře doslova zahaleny glittrem. Lehounký třpyt na delších vlasech se dá vytvořit i pro denní nošení, jak dokazuje moderní a promyšlené zpracování jinak problematického materiálu. Třpytky v podání návrháře drží na vlasech a jsou nenápadné. Nejde o to šokovat, ale být jiný. V uplynulém roce se nosily třpytivé, lesklé a zářící vlasy jen u kořínků, ale v nadcházející sezóně se třpyt rozvine po celé délce. Proč nezkusit něco nového? 

vogue.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram