Jak se ponořit do velkého jarního trendu džínoviny

Jak se ponořit do velkého jarního trendu džínoviny

Návrháři zahrnuli džínovinu do svých kolekcí na všech týdnech módy a je obrovským hitem! Jaké se nosí střihy džínů a jiných oděvů z klasické modré látky, vám poradí tento článek.

Mnoho z nás si nedovede ani představit šatník bez oblíbených džín nebo džísky. Móda je však nevyzpytatelná a nabízí pro jaro i mnohem více z denimového materiálu než to, co dobře známe. Isabel Marant, Miu Miu, Dior i Proenza Shouler představili nápadité modely z džínoviny ve svých kolekcích. Populární trend je skvělé vidět i na ulicích po celém světě.

Pohled návrhářů

Experimentální používání džínoviny bylo velkým tématem mnoha módních domů. Různé odstíny modré látky od tmavého po světlý až tzv. plísňový se objevil v nových modernějších střizích. Nově se džínovina může nosit i místo společenského oděvu na večer. Záleží jen na střihu a doplňcích. Stále je velkým hitem dvojitá džínovina, což je vrchní i spodní část oděvu ze stejné látky a v podobném odstínu. Vyšívání, zdobení a barvení či batika se dostaly do popředí u způsobu opracování denimu.

Klasika ožívá u šatů

Při výběru šatů je třeba dbát na slušivou siluetu. U pevnějšího materiálu, jako je právě džínovina, je dobré myslet na zdůraznění pasu. Do módy se vrací klasické šatovky, které již po desítky let milují ženy po celém světě. Obzvláště populární je pod ně nosit tričko alá 90. léta. Zajímavá ramínka, kšandy a pásy jsou trendem číslo jedna. Délku šatů si každý vybere podle svého uvážení a odstín je moderní jakýkoliv. Zajímavé detaily šití i zdobení jsou módním plusem!

Barevná varianta

Typický odstín modré barvy u denimu zůstane navždy klasickým trendem, ale jít o krok dál a zkusit jiné barvy je výzvou. Bílá barva je vděčnou elegantní variantou, neonově oranžová zase sofistikovou volbou a zelená zaujme za jakýchkoliv okolností. Zkusit něco nového na džínových modelech se vyplatí, protože ve vašem šatníku zůstanou napořád a dají se krásně stylisticky kombinovat v dalších sezónách. Barevný denim je horkou novinkou.

Nová délka i šířka

Prodlužující se nohavice se nyní dotýkají země a nosí se i ohrnutá maximální délka. Na druhou stranu je tu délka těsně nad kotníky, kde se dává prostor vyniknout zejména obuvi. Maximální délka vynikne velmi pěkně na širokých střizích. Jedná se o vracející se trend z let minulých. Skinny typ džínů má nyní oficiálně dovolenou! Boyfriend střih, maminkovský střih a zvonové či palazzo super široké džíny nyní slaví svůj velký návrat.

Retro silueta

Vysoký pas jako ze 70. let, široké zvony ze 60. let, otřepané lemy alá 90. léta i nestárnoucí baloňák v džínovém podání jsou trendy dnešní módy ulic. Tajemstvím jsou vhodné doplňky, které dokážou nést celý outfit tím správným směrem. Tmavý denim se vrací, a to po delší přestávce. V kontrastu se světlým vypadá vážněji, elegantněji a nadčasově.

Sako i bunda

To, jaký zvolíte vrchní díl, je stejně důležité jako typ kalhot, které si vyberete. Obyčejné džíny s rovnými nohavicemi budou vždy ladit s klasickým sakem a lodičkami. Sportovní nádech dodá bomber a bílé tričko. Podle nálady a příležitosti se dají všední džíny povýšit na trendy oděv. A dobře padnoucí džíny sluší naprosto každému.

Zdroj; vogue.com, popsugar.com, pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram