Jak se používají barevné korektory a k čemu slouží?

Jak se používají barevné korektory a k čemu slouží?

Zelený, červený, žlutý a fialový - základní barvy korektorů, které mají za svou funkci v první řadě opravdu korekci barvy a ne pouze sjednocení do správného odstínu.

Spoustu žen již zařadilo korektor do své makeupové rutiny. Většina z nás tam ovšem má pouze korektor ve světlejším odstínu, než je naše pleť, na projasnění kruhů pod očima a tmavších míst, případně druhý korektor na krytí nedokonalostí. Víc a víc prodejců ale začalo nabízet také barevné korektory, které mají svůj význam, a zdaleka se nejedná jen o reklamní trik. Barevné korektory se prodávají v základních čtyřech odstínech - zelené, fialové, červené a žluté. Všechny tyto korektory se v líčící rutině používají po aplikaci makeupu a před použitím běžného tělového korektoru, případně pudru.

1. ZELENÝ KOREKTOR - nejčastěji se používá k zakrytí flíčků po akné, ale můžete ho použít všude na pleti, kde máte zarudlá místa. Zelená totiž kompenzuje červenou. 

2. FIALOVÝ KOREKTOR - oceníte ho, pokud máte žlutý podtón pleti a chtěla byste ho trochu zneutralizovat. 

3. ČERVENÝ KOREKTOR - ideální na tmavé kruhy pod očima. V nedávné době se stal velkým hitem, protože tmavé tóny okolo očí zakryje daleko lépe než jeho světle béžový kolega.

4. ŽLUTÝ KOREKTOR - je opakem fialové, takže naopak dobře poslouží těm, kterým prosvítají tmavé žilky pod pletí nebo mají nezdravý odstín. Poradí si také s případným zakrytím modřin!

  
Zelený korektor Max Factor 265 Kč ; Paletka korektorů Makeup Revolution 299 Kč ; Levandulový korektor Freedom Makeup 144 Kč

krasa.cz ; notino.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram