Jak se připravují a šijí haute couture svatební šaty?

Jak se připravují a šijí haute couture svatební šaty?

Proces přípravy svatebních šatů je vždy zdlouhavý a prochází několika fázemi. Jak ale vypadá ten, ve kterém nejde o obyčejné šaty, ale o haute couture a připravuje je přední světový designér?

Peter Dundas jako kreativní ředitel svatební řady značky Roberto Cavalli musel v případě svatby známé zpěvačky Ciary vzít v úvahu fakt, že se bude vdávat v kostele. "Ciara se chtěla cítit jako princezna, což je ve skutečnosti i její prostřední jméno a její představa obsahovala několik vrstev materiálu. Na druhou stranu byla velmi otevřená mým návrhům, kterým byl kupříkladu motiv pšenice zakomponovaný do vyšívání, protože je znakem prosperity a štěstí," popsal první domlouvání na konceptu Dundas. 



Příprava šatů byla vlastně docela rychlá. První návrhy poslal designér zpěvačce a modelce čtyři měsíce před svatbou a po nich následovaly čtyři zkoušky přímo s ní a ještě několik další bez nevěstiny přítomnosti. Peter Dundas je známý také šaty pro Poppy Delevingne, které oblékla na marocké slavnosti před dvěma lety. "Největší tlak je v tom, že chcete, aby si nevěsta připadala lépe než kdy předtím. Nejvíce stresující pro mne byly svatební šaty pro mou sestru," svěřuje se Dundas se svými zkušenostmi.  

vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram