Jak se správně obléci - základní pravidla

Jak se správně obléci - základní pravidla

Očekávaná událost se blíží. Pokud máme na pozvánce vyplněný dress code, je naše otázka co si vzít na sebe alespoň z části vyřešená. Pokud ne, pojďte se podívat na pár univerzálních pravidel co kdy oblékat!

Chystáte se na důležitou událost? Nejste si jista, co tak úplně na sebe? Sestavili jsme pro vás pár základních tipů, podle kterých byste měla zvládnout oblékání na různé druhy společenských akcí!

Pamatujte, že kalhotový kostým nic nezkazí!
Spíše než klasickými basic košilemi bych ho doplnila halenkou se zajímavým řasením v dekoltu nebo třeba s jemným vzorem. Na nohy se hodí klasické lodičky, nejlépe černé. Můžete si vyhrát s detaily jako jsou např. lakované černé boty a zároveň lakovaný černý pasek. Doplňky také můžete volit trochu barevnější. V momentě, kdy přijdete do společnosti a uvidíte, že přítomní jsou oblečeni ležérněji, sako můžete kdykoli sundat. Univerzální je černá a béžová.

 

Stejně jako kalhotový kostým si můžete obléknout místo kalhot sukni. Sukně by většinou měla být až ke kolenům, nejlépe pouzdrová. Jednoduché je volit černou sukni s černým sakem, nebo jednu část vyměnit za béžovou. Kombinujete-li třeba tmavě fialovou nebo modrou, riskujete, že společně s černou bude celý outfit vypadat pochmurně spíše než elegantně. K pouzdrové sukni pak do společnosti vždy podpatky. Buisness look dobře doladíte hodinkami.

Elegatní look zajistí buď straight nebo slim kalhoty se zajímavým detailem. Mohou být třeba s drobným vzorem. K nim je potom ideální vypasované sako opět nejlépe v černé. Tento outfit už je o něco málo ležérnější než ty předchozí, takže můžete podpatky vyměnit za balerínky. Zbytek outfitu potom laďte k jedné z barev použité na kalhotech. 

V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na pouzdrové šaty. Nejlepší inspiraci na ně najdete v šatníku vévodkyně z Cambridge. Hodí se světlé nebo naopak tmavé tlumené barvy, doplňují se zajímavými pásky a lodičkami. Přes odhalená ramena potom přehoďte lehké sáčko. Stejně jako u sukní i šaty by měly dosahovat ke kolenům.

Pravidla jsou jasná - nic nezkazíte s kalhoty, dostatečně dlouhou sukní a s podpatky! Jak se oblékáte vy?

Zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram