Jak se správně obléknout na letní svatbu - pro ni

Jak se správně obléknout na letní svatbu - pro ni

Svatební sezóna je v plném proudu. Pojďte si s námi projít pár pravidel, které byste měla dodržet, abyste nezpůsobila faux pas.

Nejlepší by bylo, kdyby rovnou na pozvánce byl definovaný dress code. To se ale bohužel moc nedělá. Jediné, čím se skutečně můžete řídit, je místo konání a přání nevěsty. Většinou víme alespoň trochu přibližně, v jakém duchu se svatba ponese.

Pravidlo N° 1 – nikdy nesmíte zastínit nevěstu. Bílá barva je tedy svatebním hostům zapovězena. Samozřejmě nejedná-li se o barvu košile u mužů. Stejně tak byste neměla být příliš odhalená. Tabu jsou hluboké výstřihy a krátké sukně. Lem končící pár centimetrů nad koleny určitě oceníte i vy. Toto jsou vlastně jediná pravidla, která skutečně musíte dodržet na každé svatbě.

Vzhledem k tomu, že se jedná o společenskou událost, vyhněte se džínám a teniskám. Dobře nevypadají ani příliš velké kabelky nebo obnošené oblečení. Stejně tak nechte doma kraťasy z džínoviny, křiváky, džinové bundy a průsvitné materiály. Na ramíkách také nechte viset tmavé barvy, ty jsou smuteční.

Svatba pod širým nebem

Stodola, louka či les jsou hitem posledních let. Obřad většinou bývá neformální, a proto i vy máte volnější ruku. Zvolit můžete třeba květované šaty, které v takovém prostředí vypadají úžasně. Při volbě šatů myslete na to, že bude v přírodě. Volte raději neutrální barvy. Tyto lokality nebývají velkými přáteli s jehlovými podpatky, raději nazujte baleríny nebo sandálky. Nezapomeňte, že jste stále na společenské události a řiďte se tím.

Svatba v kostele

Takový typ už není zcela běžný. Může vás to tedy překvapit a ve své skříni budete outfit na poslední chvíli hledat jen těžko. Základní rada zní: kolena a ramena musí být zakryta. Vhodné také bude vyhnout se příliš křiklavým odstínům, tabu jsou neonové barvy. 

Honosná svatba

Jedná se o velkolepou událost a pro snoubence je tento den velice významný. Celá svatba je promyšlená a doladěná do posledního detailu. Dress code tedy jistě najdeme na pozvánce - black tie. Očekávají se od vás dlouhé společenské šaty a psaníčko. V horkých letních dnech jsou povoleny i koktejlky. Jejich délku zvolte alespoň kousek nad kolena.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram