Jak se vyhnout nákupům ve slevách?

Jak se vyhnout nákupům ve slevách?

Vlna výprodejů má pro ženy mnoho významů. Kromě zajímavého oblečení za zlomek ceny, také zábavu, útěk a prostor pro kompenzaci. Čehokoli. 

Začíná to různě. Sháníte bílé triko a skončíte s několika novými kalhotkami, náušnicemi a teniskami. Jdete jen náhodou kolem výloh, které vás nalákají dovnitř. Nebo potřebujete zahnat splín ze špatného dne, neúspěchů v práci případně oslavit to, co se podařilo. A někdy si prostě jen tak řeknete, že si uděláte radost, že si to zasloužíte... jenže ne vždy v těchto momentech odnesete z obchodu kousky, před kterými by se rýsovala slibná budoucnost. Spíše se zdá, že nebude třeba ani odstřihnout cedulku, protože to vlastně vůbec není váš styl. 

Existují desítky rad, které vám mají dopomoci k eliminaci nákupů, které v reálu nevyužijete. Ne vždy se ovšem snadno dají poslechnout. Při impulzivních nákupech se třeba můžete sama sebe zeptat, zda pohled na danou věc vám přináší radost a pokud ano, zda tomu tak bude i po dvacáté, co ji budete mít na sobě. Pokud odpovíte záporně, nechte ji v obchodě. Pokud už se ale stane a vy jste se svým nákupem doma, zkuste ho přeci jen využít. Pokud jste si koupila něco, co není váš styl, přeci jen si to oblečte. Alespoň zjistíte, jestli byste se v tom nemohla cítit dobře a zařadit daný obleček do svého šatníku. Jako krajní varianta stále zůstává možnost nechtěnou věc přeprodat. Vezměte do ruky foťák a okamžitě nenošené oblečení přidejte na server, kde si ho budou moci koupit jiné ženy. S čím byste vždy měla počítat, je, že nikdy se vám nevrátí plná cena, za kterou jste kus koupila, a proto je lepší trénovat sebeovládání a neléčit si špatné dny na nečekaných nákupech věcí, které nechcete a nepotřebujete. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram