Jak šel čas s Leonardem DiCapriem v Hollywoodu

Jak šel čas s Leonardem DiCapriem v Hollywoodu

Právě DiCaprio je jedním z Hollywoodských herců, kteří si každý cent museli vydřít. Pojďme si jeho kariéru malinko zrekapitulovat.

V posledních dnech je Leonardo DiCaprio pod drobnohledem všech světových médií. Nejenom že se rozešel s krásnou modelkou Kelly Rohrbachovou, ale právě začátek roku je obdobím, kdy se rozdávají jedny z nejlepších filmových nominací. Ne nadarmo se říká, že poslední snímek, kde si Leonardo zahrál, mu konečně přinese vysněného Oscara. Stane se tak ale?

Revenant: Zmrtvýchvstání  je snímkem, který dosáhl na Zlaté Glóby a nechybí ani v Oscarových nominacích. DiCaprio je trojnásobným držitelem nominace na Oscara, nikdy však žádného nezískal, a tak se hlasitě spekuluje, zda se jeho smůla konečně prolomí.

 

DiCaprio se narodil v Hollywoodu a s herectvím začal již ve 14 letech. První velký úspěch přišel s rolí mentálně postiženého mladíka ve filmu Co žere Gilerta Grapea, za jehož ztvárnění získal své první nominace na Oscara a Zlatý glóbus.

Následovalo mnoho rozporuplných rolí, se kterými se DiCaprio vždy vypořádal s naprostou elegancí. Skvěle zahrál narkomana v dramatu Rváčův deník i sexuálně narušeného básníka ve filmu Úplné zatmění. O dva roky později tedy v roce 1997 přišla jedna z hlavních a nezapomenutelných rolí, kdy si po boku herečky Kate Winslet zahrál v kasovním trháku Titanik.

Mnoho rolí pak díky svému hereckému umění oživil do reálné podoby a s přibývajícím věkem nejenom že hraje čím dál líp, ale rostou i jeho sympatie.

DiCaprio je navíc známým ochráncem životního prostředí v celosvětovém měřítku, produkoval například dokumentární snímek 11. hodina a byla založena Nadace Leonarda DiCapria. Sám je navíc členem výborů ve Světovém fondu na ochranu přírody, Radě pro ochranu přírodních zdrojů a Mezinárodním fondu na ochranu zvířat. A tím si u naší redakce získal absolutní obdiv.

 

pinterest.com, facebook.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram