Jak šel čas stylem Jitky Čvančarové

Jak šel čas stylem Jitky Čvančarové

Z televizních obrazovek a divadelních prken ji známe všichni. Jak je na tom ale se stylem?

Jitka Čvančarová je herečka, kterou všichni známe ať už z televizních obrazovek či divadelních prken. Kromě upoutávek na hereččiny nové role ale můžeme v médiích často vidět i rozbory jejích často rozporuplných módních výstřelků. Napříč věky se totiž tato herečka setkala s mnoha pochvalami, ale i kritikami svých outfitů. Není divu, ne vždy se můžeme zavděčit všem a každý čas od času ve výběru šatníku šlápneme vedle.

Herečka Jitka Čvančarová je jednou z výraznějších osobností české módy. Je to žena, která se nebojí experimentovat, poukázat na své přednosti nebo je naopak zahalit. I přes mnohé experimenty a fakt, že se v průběhu kariéry její styl postupně vyvíjel, asi jako styl každého z nás, si Jitka Čvančarová dokázala najít ve svém šatníku jistý a stabilní základ, na kterém postupně dále staví a který přizpůsobuje módním trendům. Základ hereččiného šatníku tvoří základní kousky, laděné do ženského, elegantního stylu. Nejen jako módní inspirace je herečka vzorem pro mnoho žen, a je tak pozitivní změnou mezi často beztvarými módními ikonami.

Světlá a elegantní

Neutrálními barvami nejde nic zkazit. Proto jsou již několik let součástí pevného základu Jitčina šatníku. Napřič lety nám ale ukazuje, že se základní barvy jako bílá, černá a krémová dají nosit v mnoha variantách a mohou pokaždé vypadat jinak, ačkoliv je známé, že světlé barvy často přidávají kila navíc. Jitka Čvančarová je důkazem, že při volbě vhodného střihu tento efekt nemusí být pravidlem. Barvy působí v každém outfitu trochu jinak také díky využití širokého spektra materiálů.

Jitka Čvančarová - krémová

Jednoduchost je klíč

Na černou a bílou Jitka Čvančarová v průběhu let sázela i při výběru méně formálních kousků. Nejčastějším příkladem jsou černé kalhoty a bílá košile. Ať už je to variace z roku 2011 lehce laděná do stylu Michaela Jacksona nebo o pár let starší varianta, ze které čiší více ženskosti a využívá tehdejšího trendu mašlí.

Jitka Čvančarová - neformální

Trocha barvy neuškodí

Aby to ale nevypadalo, že herečka nevytáhne paty z domu, aniž by na sobě neměla bílou nebo černou, našli jsme i několik kousků s odvážnějšími barvami či vzory. Při volbě honosnější róby herečka opakovaně sázela na kombinaci hlubokého dekoltu s výrazným odstínem šatů, nebo naopak na variaci s květinovým vzorem a decentnějším střihem. Mezi odvážnější róby patři napřiklad růžové šaty, které si na sebe herečka vzala na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od návrhářky Natali Ruden, naopak zelené květované šaty od Valentina patří mezi decentnější kousky.

Jitka Čvančarová - barvy

instagram.com, facebook.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram