Jak si ozdobit vánoční stromeček tento rok? Inspirujte se zajímavými nápady!

Jak si ozdobit vánoční stromeček tento rok? Inspirujte se zajímavými nápady!

Vytvořit si osobitý a nádherný stromeček na Štědrý den podle svých představ je cílem snad každého . Existuje tolik představ o kouzelném stromečku...

Stromeček podle barev

Barevné trendy v zdobení mohou být skvělou změnou v jinak tradičním zdobení aneb dáme tam vše, co máme v krabicích. Ozdoby podle barev se dnes dají levně koupit v celé barevné škále. Složitější je však ozdobit barevný strom, který je dnes k sehnání od růžové po modrou. Zde se musí vyzkoušet, které barvy se k sobě hodí, a už se musí více kreativně přemýšlet. Trendem posledních let je pokládat ozdoby odstín po odstínu jako duhu. Velmi efektivní. Exotická zvířata na vánoční ozdobě působí nevšedně a je to důkaz, že vše se dá použít. 

Vesnická inspirace

Vesnice neměly nikdy nouzi o nápady na zdobení. Na rozdíl od města se však jejich stromečky příliš neblyštěly ani netřpytily. Prostor zde dostaly perníčky, jablíčka, ručně vyrobené ozdoby z přírodních materiálů a šňůrky. Báječným tipem je i sušené ovoce, které krásně provoní prostor. Tu pravou vánoční atmosféru dodá červená barva. Ať už na mašlích nebo matných koulích. A proč nepostavit stromeček do rustikální dřevěné krabice? Nebo pro opravdové minimalisty jsou tu třeba jen červené mašličky... někdy je ale méně více. Kostkovaná stuha červeno bílé barvy je stejně vhodná.

Záře města

Město je místem tisíce světel, a to odráží i městský stromeček. Oči až přecházejí od krásných třpytivých ozdob, které mají tolik tvarů a podob. Navrstvené různorodé materiály v obdobných odstínech vytvoří individuální vánoční symbol v každé domácnosti. Tento styl se nebojí světýlek, žároviček, barev, materiálů ani maximálního vyplnění každého volného místa. Skvostnou krásu vánočního stromečku můžete obdivovat v záplavě světýlek nebo při svitu svíček, kdy nejvíce vyniknou blýskavé ozdoby. Nebojte se kombinací a využití každého centimetru! Trendově se drží peříčka, mini domečky a ptáčci, ale také sněhový sprej.

Málo místa

Malé prostory potřebují stromeček menšího vzrůstu. Dnes je trendem mít stromeček v květináči celoročně. Chrání se tak příroda, šetří se stromy a vy máte přehled o tom, jak se stromeček do prostoru vejde, i když stále roste. Krásně poslouží rok co rok. Moderní je také vytvořit si na zdi strom z větví. Malý stromeček nepotřebuje příliš ozdob. Co takhle nechat prostě vyniknout jeho přírodní krásu v hezkém košíku? Báječně se vyjímá i ve starodávném lavoru. Kombinace nového a starého zde tvoří dokonalý pár.

Do čeho dát stromeček?

Ne každý chce umístit stromeček do stojánku. Někdy je i lepší, zkusit něco nového. Nenáročné nápady na čas i peníze jsou jednoduché a chytré. Co takhle zabalit spodek stromku do pytloviny s několika kameny na zpevnění a omotat to hezkou mašlí? Nebo třeba tak obalit klasický stojánek? Rustikálně působí staré dřevěné krabice, které si můžete natřít barvou podle libosti. I starý velký bílý hrnec, lavor nebo pevnější pletený koš poslouží k podpoře stromku. Vždycky ho můžete ozdobit stuhou.

 pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram