Jak si správně zorganizovat šatník

Jak si správně zorganizovat šatník

Občas by to chtělo malého génia, aby nám správně zorganizoval šatník. Přitom stačí pár pravidel, kterých se budete držet.

Skříně by měly být místem, kam se ráda vracíte. Tedy zorganizované, dobře osvětlené a reprezentující váš osobní módní styl.

Pravidlo číslo 1: Roztřiďte si oblečení podle velikosti. Uvidíte, kolik prostoru vám to ušetří. Hned vzápětí se vrhněte do třídění podle barev. Opět ušetříte čas, při hledání konkrétního kousku.

Pravidlo číslo 2: Investujte do kvalitních ramínek. Ty vám dovolí vrstvit jednotlivé oblečení na sebe. Například si tak můžete nachystat oblíbené outfity k sobě. Džíny, halenka a sako mohou vyset na jednom ramínku.

Pravidlo číslo 3: Oblíbené kousky si nachystejte do úrovně očí, odkud se vám budou dobře vytahovat.

Pravidlo číslo 4: Máte-li místnost, která slouží jako šatna, nebo máte-li vedle skříně prostor, udělejte si vlastní inspirativní nástěnku. Nebo místo nástěnky a módních snímků, přidělejte poličku, na kterou dáte své oblíbené drobnůstky, od květin, talismanů až po designové či kosmetické pomocníky.

Pravidlo číslo 5: Sezónní oblečení, o kterém víte, že ho minimálně pět měsíců nepoužijete, zabalte do speciálních obalů, igelitů nebo velkých sáčků. Máte-li dostatek místa, na boty si schovejte staré krabice a nesezónní obuv ukliďte dejte hluboko do skříně, ať nezabírají místo v botníku.

Pravidlo číslo 6: Obuv si uspořádejte podle kategorií. Sportovní, lodičky, taneční obuv či domácí. A na boty, které uskladníte v krabicích, si napište popisky, ať se vám pak snáze hledají.

Pravidlo číslo 7: Pořiďte si základní výbavu pro malé úpravy oděvů. Ta se v šatně nikdy neztratí. Jehla a nit, pár náhradních knoflíků, váleček na vlasy a malé nečistoty na svršcích.

pinterest.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram