Jak si vybrat dioptrické brýle

Jak si vybrat dioptrické brýle

Dioptrické brýle jsou záležitostí, kterou si pořizujeme na delší dobu než jednu sezónu, i když samozřejmě i v této oblasti se módní trendy střídají. Jak a na co se připravit při koupi prvních brýlí?

Pokud vaše první návštěva není přímo u očního lékaře, není výjimkou, že i v kvalitní optice vám optometrista změří zrak. Každopádně pokud jste tento krok absolvovali u svého lékaře, je nutné s sebou vzít před koupí brýlí vyplněný lékařský předpis na dioptrickou pomůcku. Tento předpis je platný 3 měsíce od jeho vydání. Pokud je vystaven právě lékařem, je část ceny dioptrické pomůcky hrazena pojišťovnou, a to v závislosti na počtu dioptrií. Neznamená to tedy, že byste za tento předpis získali vybrané brýle zdarma.

A jak si vlastně nejlepé vybrat tu správnou optiku? Jistě ve svém okolí máte někoho, kdo brýle nosí. I v tomto případě bude dobře fungovat doporučení. Vyhraďte si čas a navštivte několik optik ve svém okolí nebo optiky na doporučení od vašich přátel. Přece jen se jedná i o módní doplněk, který budete nosit každý den. Takže je důležité, abyste si vybrali brýle, ve kterých se budete cítit dobře. Zkuste si jich několik, vyfoťte se nebo si vezměte na pomoc někoho blízkého, kdo by vám řekl svůj názor. Nechte si také poradit od zkušeného personálu. Pokud budete ve správné optice nikdy vás neodmítnou, ba naopak ochotně vysvětlí a s trpělivostí budou nosit další a další modely.

Myslete také na to, že ne vždy je značka zárukou kvality. Zkuste tedy optiku, ve které můžete pořídit veškerý sortiment a vše si tak v klidu a na jednom místě promyslet. Nám se svou nabídkou a širokým sortimentem osvědčila  Optika Zoom.

Před samotnou koupí by vaše další otázka měla směřovat na případnou reklamaci či následný servis v podobě úpravy. Pokud by něco z těchto služeb mělo být problémem, nákup raději zvažte. 

optikazoom.cz; pinterest.com

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram