Jak si vyrobit krásné vánoční dekorace za pár korun?

Jak si vyrobit krásné vánoční dekorace za pár korun?

Postačí trocha trpělivosti, času a odhodlání. Garantujeme, že budete mí velkou radost z toho, co si sami vyrobíte pro ještě krásnější Vánoce 2018!

Vánoční výzdoba je nedílnou součástí všech svátečních příprav. V obchodech mají nekonečný výběr, ale nic nemá takovou atmosféru a ducha Vánoc jako ruční práce. Nestojí mnoho peněz a bude velmi originální. Mnoho nápadů a vychytávek je neskutečně jednoduchých. Nechte se inspirovat!

Nasbírejte si šišky

Šišky patří k oblíbeným dekoracím, protože se s nimi dá dělat mnoho. Dají se obarvit na bílo, pověsit na šňůrku, nechat jen tak přírodně zabarvené nebo přidat na adventní věnec. Obyčejná bílá barva jim dodá šmrnc a budou vypadat jako políbené mrazem a sněhem. 

Papír na sto způsobů

Barvený i bílý papír dokáže doslova zázraky. Při troše zručnosti s pomocí nůžek, lepidla a nití vytvoříte neobvyklé retro ozdoby. Můžete si je pověsit jen tak do interiéru na větev, do okna nebo později na stromeček. U této činnosti se mohou zapojit i děti. Klasická razítka z brambor na bílý voskový papír vykouzlí třeba unikátní balicí papír. 

Stromeček v originálním podání

Vánoční stromeček je nejsilnějším symbolem Vánoc a může mít tisíc podob. S pomocí obyčejných přírodních větviček, bavlnek, šňůrek a korálků se dá vyrobit nezvyklá výzdoba. Rustikální dojem dodává stromečkům právě přírodní materiál. Pro ostřílenější kreativce je tu možnost stromečky vyšít ze zbytků barvených látek na bílé plátno. Skvělý tip pro vyzdobení interiéru! Pro neobvyklé vánoční přání si můžete vyhrát s navlékáním korálků a prošívání papíru. 

Hvězdné nápady

Hvězda nesmí ve výzdobě rozhodně chybět! Pomocí malých větví nebo souměrných dřevěných kousků a s pomocí gelové pistole stvoříte to, co se prodává v obchodech. Můžete jí dodat kousek osobního vkusu s pomocí jehličí nebo jiného nápaditého materiálu, jako třeba s provázkem. Pro dětské ruce jsou vhodné i skořicové špalíky chytře navlečené na drátek. 

Zdroj; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram