Jak správně používat pinetky

Jak správně používat pinetky

Pinetky, vlásenky nebo betky. Výrazů mají mnohem více, avšak tyto jsou nejpoužívanější. Malé, téměř neviditelné pomocnice, díky nimž dokážete vykouzlit perfektní účes jedna radost.

Možná si řeknete, že píšu článek o něčem naprosto samozřejmém, jehož využít zná přece každá žena. Avšak i přesto, že je pinetka každodenním chlebem mnoha vlasů, občas si nevíme rady, jak je správně použít.

Pinetky najdete v nepřeberném množství tvarů, druhů, barev i velikostech. Můžete použít takové, které ve vaší hřívě nakonec splynou, nebo zdobené, jejichž kamínky budou váš účes ve finále zkrášlovat. Jsou to pomocnice, které zkrotí neposedné prameny vlasů či celou ofinu, dokážou uhladit perfektní drdol, a přesto všechno umí svou majitelku nehezky pozlobit. Naučte se s pinetkami zacházet tak, abyste je nemusela v průběhu dne několikrát předělávat a znovu upevňovat. Není to tak složité.

Nejčastější chybou při používání pinetek je, že zaměníme jejich strany. Mnohdy totiž jejich majitelky upevní zvlněnou stranou pinetky nahoru, což je vlastně zásadní chyba. Vlnitá část sponky má být upevněna mezi vlasy. Díky tomu pinetka udrží neposedné prameny často i bez použití laku na vlasy. Smutné je však to, že tuto skutečnost neví ani spousta výrobců pinetek, kteří dávají kamínky na zvlněnou stranu. Tím vlastně špatně navádí i konečného zákazníka.

Ideální skladování pinetek je na plochém magnetu, který si přilepíte kamkoliv budete potřebovat. Například v koupelně vedle zrcadla. Nebudete tak pokaždé pinetky zběsile hledat po celém bytě, ale budou mít jasně dané místo, ze kterého je jednoduše vezmete a zase vrátíte.

S pinetkami můžete vykouzlit spoustu nádherných účesů sama na sobě. Přikládáme pár návodů a tipů, jak si s pinetkami můžete pohrát.

pinterest.com

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram