Jak vybrat sedačku, kterou využijete naplno

Jak vybrat sedačku, kterou využijete naplno

Sedačka je tak trochu dominanta - minimálně obývacího pokoje. Pomůžeme vám najít tu správnou.

Sedačku chceme mít přes den připravenou na návštěvy, pohodlnou na dovádění pro děti a večer na vlastní lenošení, nebo dokonce na krátký spánek u televize. Je to věc, kterou chceme mít krásnou, moderní, stylovou a zároveň co nejvíc pohodlnou. Ideálně aby na ní mohla relaxovat celá rodina. Jak najít tu správnou? Stačí se podívat na Favi.

Rozkládací pohovka, nebo pohovka s úložným prostorem?

Rozkládací pohovku rozhodně oceníte, pokud potřebujete vyřešit alternativní spaní pro návštěvy. Pokud na ní budete spát pravidelně, tak je dobré, poohlédnout se po takové, která je pro časté spaní vhodná. Mít pohovku s úložným prostorem určitě oceníte, využijete zpravidla úložný prostor na polštáře, deky a další doplňky. Tvar pohovky si vyberte podle velikosti místnosti a podle svého životního stylu. Někomu bude vyhovovat trojmístná sedačka naproti televizi, někdo si raději uzavře “kruh” tvořený sedačkou do “U” s designovým křeslem u konferenčního stolku.

Výraznou barvu, nebo raději neutrální?

Jestli jsou pro vás barvy životně důležité, nosíte křiklavě žlutý kabát a svou růžovou kabelku byste za nic nevyměnila, rozhodně jděte do pestrých barev i v případě gauče. Jestli ale váháte, nebo byste chtěla podlehnout trendům, zapomeňte na to. Radši zvolte střídmější barvu, protože svou extrovertní povahu můžete dát najevo prostřednictvím doplňků. Ty se dají snadno vyměnit, jakmile vás daná barva přestane bavit.

Čeho se při výběru držet aneb 4 tipy od designérů:

1. Vezměte si pohovku, na kterou si lehnete celým tělem - ať si na ní vychutnáte odpolední spánek.

2. Příjemným a uklidňujícím dojmem působí, když je pohovka v podobném barevném tónu jako doplňky, závěsy a koberec.

3. Ať už si vyberete kůži, koženku nebo textilní potah, kupte jedině dostatečně odolný a otěruvzdorný.

4. Pokud si nemůžete dovolit velkou rozkládací sedačku, pořiďte si alespoň rozkládací křeslo. Vyřeší přespání pro návštěvy i místo na sezení pro víc lidí.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram