Jak využít krásu a sílu mramoru v interiéru?

Jak využít krásu a sílu mramoru v interiéru?

Mramor je využíván po staletí a pořád nepřestává být in. Existuje mnoho způsobů, jak tento elegantní materiál ve vaší domácnosti využít, podívejte se, jaké to jsou!

Část stěn nebo podlah

V tomto případě si vyberte pouze jedno. Pokud byste si vybrali mramorové obložení, není již dobré mít mramorovou podlahu, bylo by mramoru až moc a dům či byt by působil moc chladně. Myslete také na to, že mramor je kámen, takže bude studený. Bílé chlupaté koberečky se k němu budou skvěle hodit.

Pracovní desky

Pracovní desky vypadají luxusně, ale jsou horší na údržbu. Dají se při ušpinění (které je v kuchyni běžné) lehce otřít, ale opatrně například na kyseliny, které jsou z ovoce. Při správné údržbě se nemusíte bát poškození. Můžete také dát šanci jak pracovní desce z mramoru, tak i obložení kuchyňské linky. Toto spojení vypadá velkolepě.  

Dekorace

Vázy, svícny nebo květináče jsou jen některé z možností na mramorové dekorace. Nebývají tak drahé, jako samotný mramor, ale přesto vypadají skvěle a dodají vašemu bydlení styl! Pokud ráda podporujete různé české designéry, najdete mnoho značek, které mramorové dekorace vyrábí.

Nádobí

Nemusíte mít spoustu peněz ani na mramorové nádobí. Pokud si pořídíte sadu mramorového nádobí, budete maximálně v trendu. Nádobí nejčastěji najdete z keramiky nebo porcelánu, které má pouze imitaci mramoru. V nabídce je mnoho druhů od růžového mramoru, bílého až po černý.

Sprchový kout

Přírodní kameny jako je mramor, jsou ekologicky šetrné materiály a velice moderní. Pro mramor je skvělé využití ve vlhkých prostorech, takže koupelna je pro jeho využití jako stvořená.

Konferenční stolky

Mramorový konferenční stolek je skvělou volbou pro váš dům, protože není potřeba žádných tácků ani prostírání. Pokud ho polijete, není problém ho utřít vlhkým hadříkem. Můžete na něj dát například zlaté nebo černé dekorace, jako jsou třeba svícny, protože takové barvy na mramoru krásně vyniknou.

Krby

Mramorový krb dodává interiéru mnohem víc než jen útulné místo, u kterého se můžete uvelebit. Dává vašemu domovu sofistikovanost a váš dům bude vypadat velice elegantně. Navíc je mramor schopen odolat žáru ohně.

pinterest.com, contemporist.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram