Jak vyzrát na podzimní počasí

Jak vyzrát na podzimní počasí

Stromy se začínají barvit, slunce už tolik nehřeje a na cestách se objevují kalužiny. To je neklamné znamení, že je tady podzim. Oblečte se tak, abyste vždy zůstali v suchu a teple.

Schovejte plavky, přichází deště

Barevné drinky, sluneční brýle a opalovací krém už nejsou denní realitou, ale vzpomínkou na prázdniny. Přišel čas vrátit plavky do skříně. Místo jim uvolní teplá podzimní bunda, pláštěnka a deštník, které v následujících dnech budeme potřebovat všichni. Nenechte se zaskočit podzimním deštěm a buďte vždy připraveni, i když vám pláštěnka nesluší a deštník vždycky zapomenete doma. My pro vás máme rady, jak nezmoknout až na kost a zůstat za každých okolností v teple.

Nepromokavá nebo softshell?

Kvalitní bunda je základ každého podzimu. Ale vybrat si ji není tak lehké. Měla by vás zahřát a ochránit před deštěm. Jaký je ale rozdíl mezi nepromokavým materiálem a softshellem?

Nepromokavé látky mají na sobě tenkou vrstvu zátěru, nejčastěji polyuretanového. Nevidíte ji, ale dokonale vás ochrání před deštěm. Ani jedna kapka se vám nedostane pod kůži. Teda pod bundu. Nepromokavé bundy jsou ideální do města nebo na procházky a vybrat si můžete různé střihy i materiály.

Softshellový materiál je naproti tomu specifická funkční textilie, která sama o sobě zaručuje do jisté míry voděodolnost a chrání proti větru. Jak moc je softshell voděodolný, poznáte podle hodnoty vodního sloupce, který určuje, kolik vody tkanina udrží, než začne prosakovat. Čím vyšší hodnota, tím déle zůstanete v suchu. Skvělou výhodou softshellu je i to, že odvádí tělesnou vlhkost. Softshellové bundy se hodí na outdoorové aktivity a sporty. Je už jen na vás, který střih a barvu si vyberete.

Zachumlejte se do peří

Každý den ale nemusí být deštivý. Pro takové případy se hodí mít v šatníku i bundu, která vás především zahřeje. Podzimním hitem se stávají lehké péřové bundy v pastelových barvách nebo prošívané bundy s huňatými kožíšky kolem krku. S takovou výbavou vás podzimní počasí zaručeně nezaskočí.

Bundou to nekončí

Kvalitní bunda vám poslouží hned dvakrát. Na podzim a na jaře. Do poctivé výbavy ale musíte zahrnout ještě pár stylových kousků. A kdy jindy než na podzim je ideální čas vytáhnout klobouk, lehkou šálu a holínky do města?

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram