Jaké jsou nejvíc trendy klobouky pro letošní léto?

Jaké jsou nejvíc trendy klobouky pro letošní léto?

Chcete si pořídit nějaký zajímavý slaměný klobouk, ale nevíte si rady? Máme pro vás několik trendy tipů na toto léto.

Klobouky jsou věčné! Tím spíš, když se v horkých letních měsících snažíme skloubit praktické a užitečné s estetickým, přichází čas na slaměné klobouky. Jak vybrat ten správný ke kalhotám i letním romantickým šatům? Dnes vidíme slamáky na každém rohu v nejrůznějších provedeních, v jakém ale zazáříte letos nejvíc? Sáhnout můžete po úplných klasikách, ale také po velmi zdobených kouscích. Jedno pravidlo však určitě platit bude, čím výraznější, tím lepší! 

Placaté klobouky a lá Pařížanka

Neexistuje snad víc něžný a romantický slaměný klobouk než ten placatý. Pokud tedy hledáte kousek, který půjde krásně zkombinovat s letními šaty a sukněmi, s tímto určitě zazáříte. Rozhodně však neplatí, že by se tento typ klobouku nehodil ke kalhotám - pokud chcete outfit hezky vybalancovat a přidat trochu pánských prvků, kombinujte ležérnější základ; například džíny, tričko a sako právě s takovým kloboukem. 

Maxi klobouky

Když jsme mluvili o tom, že čím větší tím lepší - přesně toto jsme měli na mysli. Slaměné klobouky jsou úžasná věc, a proto se nebojte velkých a výrazných kremp! Je léto a teplo, velký klobouk vás ochrání před sluníčkem, a jako bonus dodá vašemu outfitu šmrnc. Tvarům ani barvám se meze nekladou. Zvolit můžete pevnější klobouk, který bude trčet do prostoru nebo jemnější variantu, která se bude vlnit a spadat kolem vlasů.

Kšilty a výrazné zdobení

Hledáte něco výraznějšího a netradičního? I v tomto ohledu pro vás máme několik tipů. Můžete experimentovat jak se samotným tvarem klobouku, tak se zdobením. Výborně vypadají jen samotné kšilty; ať už látkové s nějakým zajímavým vzorem nebo ty slaměné. Co se týká zdobení, fantazii se meze nekladou. Sáhnout můžete po klobouku s roztřepeným koncem, zdobení na krempě nebo také výrazné stuze či velké květině. 

Klasická panama

Klobouky typu panama patří mezi největší evergreeny, pokud si chcete pořídit kousek, který můžete nosit i za deset let, je to právě tento! Jemná smetanová barva, středně velká krempa s černou stuhou se opravdu hodí ke všemu, krásně padne k bohémsky rozevlátým sukním, denimu i elegantnímu saku.

Kuželovitá krempa směrem dolů

Posledním trendem, který bychom vám chtěli představit, jsou klobouky kuželovitého tvaru, kdy krempa nedrží rovně, ani se nevlní - je natvarovaná tak, aby trčela lehce směrem dolů a vytvářela tvar kuželu. I zde však najdeme velmi mnoho provedení. Velmi žensky vypadá slamák, který má krempu krátkou a stočenou blízko k hlavě. Skvěle vypadá i olemování, které přidá na eleganci. Sáhnout můžete i po velkém bohémském klobouku, který tvarově připomíná ten Rumcajsův. 

fashiongonerogue.com, pinterest.com, teenvogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram