Jaké líčení se hodí na podzim a zimu?

Jaké líčení se hodí na podzim a zimu?

Oblíbené letní lesky i pastelové oční stíny většinou směřují na dno kosmetických zásuvek. Čím je nahradit, abyste se i na podzim a v zimě cítila ve svém líčení dobře a trendy?

Sjednocená pleť jako základ

Na podzim pleť ztrácí letní lesk, opálení a s ubývajícím světlem má tendenci více šednout. Proto kromě důkladné hydratace by mělo být na pořadu dne každé ženy použití kvalitního makeupu a rozjasňujícího korekturu spolu s rozjasňovačem samotným. Díky dekorativní kosmetice sjednocení i rozjasnění hravě zvládnete. Po hydrataci zkuste nanést rozjasňující makeup, který posyktne pro projasněnou a zdravě vypadající pleť dobrý základ. Největšího efektu sjednocení i rozjasnění ale dosáhnou korektory. Hutný korektor použijte na nedokonalosti pleti; pupínky, flíčky a jizvičky. Tekutý rozjasňující korektor jako je Touche Éclat od Yves Saint Laurent ideálně poslouží na tmavší místa pod očima, okolo nosu a rtů. 

Vystínujte oči do tmavých barev

Teprve s perfektně sjednocenou pletí si můžete dovolit výrazné líčení očí. Na podzim se hodí oblíbené paletky několika očních stínů, sáhněte po zemitých odstínech v čele s hnědou, vínovou, tmavě modrou a khaki. Základní kouřové líčení dokážete snadno a rychle za použití dvou až třech stínů, které do sebe zapracujete. Neopomeňte hlavně vytvarování, doplnění a případné ztmavení obočí. Heslo "Obočí rám obličeje" má svůj význam. Schválně si někdy zkuste nejdříve nalíčit oči a nechat obočí přírodní a prohlédněte se, jak vypadáte. Až obočí dokončíte, uvědomíte si tu změnu, kterou váš výraz prošel. Už nikdy na obočí nezapomenete! 

Jděte do barev!

Kdy jindy obtáhnout své rty rudou, fialovou nebo sytě purpurovou rtěnkou než na podzim? Podzimní líčení si přímo říká o syté odstíny jak na očích, tak na rtech. Kosmetické značky každý podzim chrlí nové a nové odstíny rtěnek. Na podzim a v zimě 2017-2018 si jistě oblíbíte již teď populární matné tekuté rtěnky v tělových odstínech, stejně jako v syté burgundy, vínové a rudé. Matný povrch rtů nad všemi ostatními vítězí již několikátou sezónu, jen si před nanesením matné a tmavé rtěnky nezapomeňte udělat peeling rtů a dostatečně je hydratovat, aby vám pod vrstvou barvy neprosvítaly šupinky. 

alza.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram