Jako zmrzlina na tripu byla kolekce od Acne Studios na Jaro 2019

Jako zmrzlina na tripu byla kolekce od Acne Studios na Jaro 2019

Jemné pastely, inspirace Havají i záře diskotékových nocí v nové konfekční kolekci Acne Studios. 

Člověk mimo společnost

Otevření Acne Studios přehlídky pod vedením kreativního ředitele Jonnyho Johanssona bylo dramaticky zahájeno pozvednutím obrovského plastického závěsu a vstupem modelek oděných v pastelových barvách. Neobvyklý začátek byl později vysvětlen Johanssonem jako myšlenka společensky nezačleněného člověka tzv. outsidera. Sám se považuje za někoho, kdo tak úplně nezapadá do společenského systému i módní branže. A je za to rád. 

  

Psychedelické spojení

Pastelové barvy podobné zmrzlinovému stánku spolu se vzory a střihy ze 70. let působily překvapivě a neokoukaně. Zajímavým detailem byly korálkové třásně na nohavicích, rukávech nebo kapsách. Často se opakovaly odstíny limetkové a peprmintově zelené, ale také zářivě růžová. Celkově by se dala kolekce popsat jako Horečka sobotní noci přenesená do roku 2018. Opravdu nečekané byly havajské košile určené pro ženy, ale v  pánském střihu. Co je činilo luxusním, byl satén, který se prolínal celou kolekcí. Návrhář tak zahrnul své osobní vzpomínky na místo, kde nejraději tráví dovolenou. Celkově působil mix vlivů psychedelicky.

  

Návrat k poctivé práci

Že proužky nemusí být na obleku nuda, předvedl návrhář dokonale. Pruhy dostaly novou podobu pro příští jaro díky metalickým třásním a střihu vhodným jak do kanceláře tak na drink po práci. Acne Studios přepracovávají celý koncept své značky a přemýšlí o svém zákazníkovi, jako o někom, kdo si zaslouží speciální materiály na té nejvyšší úrovni a přizpůsobení se potřebám klienta. Materiály se na jarní sezónu barvily, vzorovaly, znovu přebarvily, pošily tisíci flitry a vyšily a až pak se z nich tvořila kolekce. Acne Studios se nebojí experimentovat s dobou, prostředím i myšlenkami společnosti, což tvoří z jejich kolekce výjimečný zážitek.

  

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram