Jakou hlavní chybu děláme při nošení sandálů?

Jakou hlavní chybu děláme při nošení sandálů?

Při nošení sandálů, které se zdají být pro chodidla zdravější než podpatky a uzavřené boty, děláme mnoho chyb. Která je ovšem ta nejčastější a největší? 

Podiatrie patří k mladším lékařským oborům a hlavně zatím docela málo rozšířeným v povědomí lidí. Zahraniční web WhoWhatWear udělal s jedním z podiatrů rozhovor, aby se dozvěděl, jakých hlavních chyb se dopouštíme. Takže chyba číslo jedna? Příliš mnoho pásků. Pro zdraví chodidel není dobré, když je jim zabraňováno v přísunu okysličené krve, což hodně tenoučkých pásků dělá. Na horkem oteklých nohou navíc mohou způsobovat i nevzhledné otlačeniny, a pokud se pásky po kůži třou, dost možná vám vyskáčou puchýře, které si prodřete, ještě než se vrátíte domů. Nehledě na fakt, že zaříznuté pásky a začervenalá chodidla vůbec nevypadají dobře na pohled.

Řešením je porozhlédnout se po pokud možno širších páscích a volit obuv, která jich má sice dostatečný počet, aby bota seděla na noze, ale ne přespříliš. Mezi další velmi časté chyby patří, že ženy tíhnou k nakupování sandálků s velmi tenkou "papírovou" podrážkou, která se v polovině láme a zejména neposkytne chodidlům vůbec žádnou oporu. V tomto případě existuje možnost koupit si obuv, která je na menším klínku raději než boty úplně bez podrážky. Nezapomínejte, že nejzdravější je pro klenbu lidského chodila, aby byla v obuvi zvednuta pod patou alespoň o 2-4 cm. 

whowhatwear.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram