Jakub Polanka předvedl na MBPFW velkolepou show hodnou pokloně!

Jakub Polanka předvedl na MBPFW velkolepou show hodnou pokloně!

Jeden z nejlepších českých módních návrhářů, který patří mezi klenoty pražského Mercedes-Benz Fashion Weeku a ani letos mu tento titul nikdo nevyfoukl. Jeho smysl pro módu je prostě na špici!

Jakub Polanka je známý svou spoluprací s předními francouzskými módními domy, nápaditostí, stylem a jako vůbec první Čech vystudoval pařížský Insitut Francais de la Mode, tedy jednu z nejprestižnějších škol oděvního průmyslu ve světě. Navíc v Paříži spolupracoval s prestižním studiem Peclers Paris, designerským studiem Philippa Starcka a s luxusními světovými módními domy, jako je Louis Vuitton a Hermés.

Finalista Mango Fashion Awards, designér roku na Czech Grand Design a laureát ocenění Huberta de Givenchy, je jedním z nejnadějnějších talentů mladé generace, což se jasně zobrazuje v jeho tvorbě.

Jakub je mladý a talentovaný, a přesto, že jeho návrhy jsou doslova dechberoucí, tak v Česku jeho butik nenaleznete. Většinu času totiž tráví v Paříži a v Čechách pouze vytváří oblečení na zakázku nebo spolupracuje s předními značkami. Příležitost, kdy si můžete jeho kolekce prohlédnout, je tedy velkolepý Prague Fashion Week.

Na jeho oblečení je vidět, že chce zvýšit sebevědomí žen, které v dnešní době tolik postrádají a bojí se extravagance, která by na ně mohla přitáhnout pozornost. Na letošním MBPFW opět překvapil svým smyslem pro styl a všichni sledující doslova seděli s otevřenou pusou a to nejen díky kolekci, ale celkové show, která byla ve stylu party.

Jakub má módu v krvi a pokaždé vás něčím překvapí. Podzimní kolekce kombinuje hned několik stylů, střihů, barev  a nápadů, které oživí a zvýrazní každou z vás. Jak je u něj zvykem spojovat sílu s nějakou další značkou, jako tomu bylo v minulosti s Pietro Filipi, tak i letos navrhl modely pro značku Bibloo, což je značka a internetový obchod s módou, kde si kousky od Polanky budete moct nakoupit i vy. Není to super? Modely poznáte dle nápisu „FAX OFF“, které jsou sakra cool a stylové. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram